Reklama

Reklama

Nazareth - Nekonečný rockový mejdan

  • Slovensko Nazareth - Nekonečná rocková párty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nazareth je legendární rocková skupina, která měla v sedmdesátých letech výsadní postavení v top ten tabulkách spolu s ROLLING STONES, SWEET, DEEP PURPLE, LED ZEPPELIN, GENESIS… Zakládající členové Dan McCafferty a Pete Agnew se znají od prvního školního dne a v kapele hrají již 40 let. Tito rockoví „dinosauři“ ze Skotska i dnes naplňují koncertní sály a jejich hudba je stále plná energie… Dokument Miloslava Šmídmajera má ambice nahlédnout do zákulisí rockové legendy a odhalit kořeny její dlouhověkosti a stálé přízně fanoušků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Nazareth byli vždy tak trochu ve stínu větších a často komerčnějších skupin, ale to vůbec neznamená, že hráli špatně. A je nanejvýš záslužné, že se třeba poněkud pozdě, ale přece můžeme podívat na jejich kariéru. Možná ne podle obvyklých klišé, ale určitě zajímavě a mnoho z nás může nostalgicky zavzpomínat. Leč mé hodnocení neberte zcela objektivně - měl jsem možnost se s Nazareth setkat a byl to skutečně nevšední zážitek. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Dokument o historii i současnosti rockové legendy Nazareth. Tentokrát neobvykle podaný českými tvůrci. Film nenásilnou formou mapuje historii a hlavně: je osobitou zpovědí členů kapely. Převážně dvou zakládajících muzikantů, basáka a zpěváka. Dokument je v podstatě rozhovor s těmito legendami, s tím rozdílem, že otázky nikdo neklade. Jen ti dva se vyskytují před kamerou a vypráví. Odehrává se na různých místech během českého turné, hotelové pokoje, nahrávací studio, český autobus. Nazareth se sami hodnotí jinak, než byli jejich současníci. Nevyhazovali televizní přístroje z oken hotelových pokojů, byli spořádaně ženatí, měli děti a přesto měli neuvěřitelný světový úspěch. Pro každou zemi upravují repertoár aktuálního turné. Mají zmapováno, že pojem hitu od Nazareth je v každé zemi jiný. V době jejich velké slávy jsem je také poslouchal. Ale po zhlédnutí dokumentu získali ještě můj respekt. Dnes sedmdesátiletí staříci mají pořád neuvěřitelný elán ke koncertování, nahrávání, do života. Jejich současné nadšení pro jejich hudbu mi připomínalo něco, co kdysi fungovalo jen u amatérských kapel. V roce, kdy šel dokument do kin, odešel ze zdravotních důvodů z kapely jejich zakládající člen a rozpoznávající prvek Nazareth, zpěvák Dan Mc Cafferty. O to je film, ještě s ním, zajímavější. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Tuhle kapelu kupodivu moc neznám. Tento druh vyprávění se mi líbí ve festivalové hospodě , kde probíhají rumové vánoce a sedíte zde s hudebníky. Ze členů kapely sálá nakažlivé nadšení pro hudbu. "Nejlepší část dne je koncert. Na něj se těším", říká zpěvák. Jeho kolega dodává "na koncert musíš šetřit síly". A vážím si toho, že stále mají energii jezdit namáhavě za fanoušky.  závěru zazní největší hity kapely. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Miloslav Šmídmajer je zřejmě fanouškem kapely, ale bohužel není nijak výrazným filmařem. Takže tento dokument sice musí každý fanoušek Nazareth vidět, ale vypadá to, že vznikal bez jasné koncepce, jaký by výsledný film měl být. Proto spousta střihů působí rušivě, aby o chvíli dál stříhal záběry jako videoklip. Ale nakonec mu nahrála historie, když nevědomky zachytil konec legendární kapely s Danem McCaffertym v čele (ale o tom tu logicky ještě nic není). ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností týden po shlédnutí tohohle dokumentu byl v TV ke shlédnutí jiný dokument: "Lynyrd Skynyrd: If I Leave Here Tomorrow". Muziku obou kapel mám ráda, a daly by se mezi nimi najít styčné body (chudé poměry, původní sestava kamarádi od dětství) ale LYNYRD SKYNYRD byli zřejmě přesně tím typem kapely, na kterou naráželi "Nazareti", když říkali, že oni si i v době největší slávy připadali jako tvrdě pracující ženáči a na nějaké hotelové pařby s demolováním pokojů a vyhazováním televizí s okna neměli náladu... Většinou mne pohled na zestárlé "kluky z mých plakátů" dost rozesmutní, ale tihle pánové si evidentně věk moc nepřipouštějí, což je velmi inspirující! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama