Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm na film jsem se docela těšil, ale spíš mě zklamal. Já tedy na rozdíl od některých hodnotících zde nečekal, že se objeví na scéně Wesley Snipese a Arabáče pobije věděl jsem totiž, že tohle je reál a skutečně se to stalo. Nutno uznat, že film je celkem věrný historickým skutečnostem, ale bohužel se dost táhne a sráží ho nevýrazní herci. Pokud vás zajímá jak to bylo a nechcete se nudit mrkněte raději na zpracování tohoto únosu v rámci seriálu letecké katastrofy díl : Když na palubu vstoupí teroristé. Holt to co dobře funguje v 50 minutovém dokumentu bohužel zjevně nestačí na to aby to utáhlo celovečerní film.45% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s United 93 a neubráním se ortelu, že se to Greengrassovu majsrštyku nevyrovná. Ale srovnání se špičkou v oboru snese jen málokdo, Leclerq se svým Assaultem navíc více než obstojně. Dvě linie fungují, dojetí se dostaví, mrazení též, stejně jako napětí, zrychlený tep a nedýchavičnost. Na Leclercqa si dám příště pozor. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si nezaslouží srovnávat s United 93. United 93 je úplně o něčem jiném a i prostředky na natáčení jsou úplně jinde. L ´Assaut zaujme nejvíce svou skvělou atmosférou, dobrou kamerou a hlavně mi sedl styl, jakým je příběh vyprávěn. Díky tomu jsem mohl nahlédnout jak do prostředí teroristů, kteří únos plánovali tak do prostředí speciální jednotky, která měla za úkol osvobodit rukojmí. Navíc můžete sledovat i třetí dějovou linii z prostředí ministerstva zahraničí. Závěrečný run na teroristy je parádní a nedoporučuju pro lidi co mají problémy se srdcem. Byly to nervy i když víte jak to dopadne, ale nevíte jak dopadne hlavní hrdina v první linii. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Výborná rekonstrukce jedné z událostí 11. září. Pokud se rádi vzděláváte a máte rádi historii, je Přepadení ideální k doplnění znalostí. Jako film ale Přepadení moc neobstojí. Srovnání s United 93 se ubrání asi málokdo. A bohužel Julien Leclercq není tak poutavým vypravěčem aby vás vtáhl do děje a předal vám víc než jen hodinu a půl dějepisu. I když se hodně snažil... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně rozkecaný, ale postupně přituhuje a záverečná akce je luxsní realistickej hard core. Jen mě občas přišlo chování teráčů vysloveně pitomý, ale oni nemaj mozek ani nic, to nejsou lidi, ale zmrdi, který by všude jinde mimo evropu byli odprsáknuti jak nepotřebný nic, jen v Evropě se může stát, že zmrd co naplánoval masakr v Paříži si žije spokojeně v kriminále, má právníka, odmítá vypovídat a žije a papá z daní, kteří platí mimo jiné i pozůstalí po obětech toho hnusu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama