Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černě oděná postava pravidelně překonává demilitarizovanou zónu mezi Severní a Jižní Koreou. Nemluvný mladík používá své neobyčejné dovednosti a dobrovolně podstupuje smrtelné riziko, aby rozděleným rodinám na obou stranách hranice doručil vzkazy od jejich blízkých. Náhodou se o něm dozvídají agenti jihokorejské tajné služby, kteří se rozhodnou využít jeho služeb. Potřebují do země co nejrychleji dostat přítelkyni severokorejského zběha, jehož pod podmínkou spolupráce drží v ochranné vazbě. Tříhodinový úkol se však změní v nechtěné dobrodružství na hraně života a smrti, a to úplně stačí, aby se mezi dvěma mladými lidmi nečekaně zrodilo silné citové pouto. (deepspace101)

(více)

Recenze (4)

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Juhn Jai-hong ušel za tři roky kus cesty. Režisérská nezkušenost čišící z jeho debutu je pryč. Možná to bude znít divně, ale v Beautiful mi připravil daleko příjemnější zážitek a představil pro mě přitažlivější téma než tady. Poongsangae vyžaduje velkou emocionální výdrž. Je filmem křehkým a smutným, strašlivě krutým a nemilosrdným, kde se čisté srdce a úmysly odplácejí surovostí a jsou protaženy tím nejhorším bahnem (s bitkou a la Rough Cut ovšem nepočítejte ;-)). Scénář je Kim Ki-duk v "nejlepších letech". Záměrně používám uvozovky, protože si nemyslím, že by Drsňákova tvorba kvalitativně upadala. Jenom dost vyměkl, počínaje Jarem, létem... Konstatuji, nestěžuji si. Pár scén z Poongsangae mě bude pronásledovat ještě dlouho. Logika s realističností šly na vandr (kdyby se agenti jihokorejské tajné služby opravdu chovali jako úplní idioti, dávno by se obyvatelé Soulu klaněli sochám Kim Ir-sena), ale to u Kima patří k ochranné známce. Jeho filmy nezobrazují realitu přímo, společenskou a vztahovou reflexi vytvářejí prostřednictvím jejího pokrouceného odrazu. Žádné straně se nenadržuje a poselství snímku je jasné: mocní si hrají své hry, zatímco obyčejní lidé tam dole trpí... Beautiful, Rough Cut i Poongsangae jsou dobré filmy (Beautiful tedy trochu slabší), ale je škoda, že Kim Ki-duk prožíval krizi a nenatočil si své náměty/scénáře sám. K dokonalosti jim chybí jen on na režisérské stoličce – talent, který vyčnívá. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Druhá polovica filmu je neuveriteľná chujovina! A navyše nekonečne dlhá. Kim Ki-duka asi držia v base severokorejskí komunisti, až mu z toho preplo v palici... ()

Reklama

HoleToFeed 

všechny recenze uživatele

..a hlavný hrdina opäť raz, po celý čas, neprehovorí.(pri pohľade na producenta sa nie je ani čomu diviť) Vynikajúci sčasti akčák, kde pre vzplanutie lásky postačí: Was it mouth-to-mouth or a kiss? + láska hlavných aktérov akoby symbolicky odrážala vzťah medzi Severnou a Južnou Kóreou. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama