Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletý Lukas objevuje svět dospělosti, noční život gay barů v Kolíně nad Rýnem za doprovodu loajální fag-hag a každodenní trapné situace, do kterých se dostává kvůli své probíhající proměně - narodil se totiž jako dívka. Především však potkává svého prvního osudového chlapa, svalnatého a divokého Fabia. Rozvinutí jejich flirtu je základem pro průšvihy i možnou lásku v drzé sexy komedii, která je zároveň citlivým vhledem do transgender dospívání. (Mezipatra)

(více)

Recenze (12)

Jermann 

všechny recenze uživatele

(Ostravské ozvěny QFF Mezipatra) Nejstarší příběh na světě .. kluk, co je na holky i na kluky, se zakouká do kluka, o kterém neví, že je to vlastně holka .. mno možná ne nejstarší. Jde o vcelku vážné téma hledání vlastní identity, přesto se ale film nebere zbytečně vážně, což je v rámci většinou nudné a upjaté queer kinematografie velmi sympatické. Jinými slovy jsem mile překvapený, že to nebyla totální sračka. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel zcela minimální přehled o queer problematice a její filmové reflexi, takže nepopírám, že v tomto kontextu může mít Romeo a Romeo své kvality, které mi jednoduše unikají. Každopádně jsem v něm však nedokázal vidět víc, než šablonovité "issue movie", které se vyvíjí přesně dle nejotřepanějších konvencí a stereotypů (včetně těch etnických) a avizovaný vhled do "transgender dospívání" poskytuje velmi didaktickou, explikativní cestou - až tím trochu připomíná nějaké osvětové video do sexuální výchovy. ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele

No vida, i já mám předsudky - stejně jako Ine (Friesová) mě taky napadlo, jestli to stálo za to. Možná ale proto byl film nejen méně šablonovitý, ale zároveň gay-friendly i subverzivní; nešlo jen o tu změnu pohlaví, ale že jeden své biologické pohlaví neporazil zcela a druhý dostal šanci se k "normálnímu" vztahu vrátit aspoň oklikou (ve vulgárnější verzi se o to pokoušel i další gay ve filmu). Okon byl v těžší roli výborný. I s pomocí skvělých maskérů. // 73% ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...stále a mile mě překvapuje německá kinematograie... filmy okrojových témat jsou opravdu výjimečně dobrá... s odvahou se pustili do tématu transsexuality a fakt skvělé... lidské, nepřibarvené, skvělý herecký Rick Okon (skutečně klobouk dolů)... inu láska je blázen a kdož jsi bez předsudků, shlédni a posuď sám ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmů s transsexuální tematikou jsem moc neviděl, nicméně mě vesměs vždy velmi zaujaly - viz Transamerika či Vojákova dívka. Romeové vypadají na první pohled rovněž slibně, jelikož se zabývají transsexuální proměnou u čerstvě dospělého a vším, co s tím souvisí. Osobně jsem měl hodně velký problém sympatizovat s jakoukoli postavou, protože mi přišlo, jako by na hormonech ujížděly úplně všechny - všichni se tam totiž chovali iracionálně až otravně. Zajímavá byla krátká videa s Lukasem, ve kterých se vyjadřoval ke své proměně. Po zhlédnutí filmu jsem si však přišel být tak trochu ochuzen o nějaký hlubší a silnější příběh. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama