Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekompromisní drama z drsného vězeňského prostředí je plné britských hereckých talentů a násilí. Toto je příběh o ztrátě, přežití, spasení a životě v britském vězení. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Já ti nevim. Ono to na mě působilo tak, že toho nováčka sice vojel Craig Parkinson (kterej mi tam mimochodem jako jedinej seděl), ale jako teplouš mi spíš připadal John Lynch. Ale jo, je mi jasný, co tím chtěl tvůrce říct, akorát se mu to podle mě nepovedlo tím správným způsobem. Vhled do britského vězení, hlavně s ohledem na sociální začlenění mezi ostatní trestané, božínku hlavně s ohledem na jejich pocity, no co to jako je? No a bohužel ten největší kiks, když promluví "náhoda"? To není náhoda, to je scénáristická neschopnost. Nemám rád filmové náhody. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku mě zaujala kamera. Trochu jsem se bála, že to bude až moc alternativně pojaté, což by nemuselo sice být na škodu, ale přece jen mi to k tématu úplně nesedělo. Bála jsem se ale zbytečně, protože i když je kamera detailní a citlivá, tak neodvádí pozornost od příběhu. Dostalo se mi všeho, co mi tak nějak vlezlo na mysl po přečtení těch dvou vět tady v obsahu. Vzpomněla jsem si na R a na to jak mě film zklamal svou "neosobností", tak snad jen řeknu, že Ghosted mi to vynahrazuje. ----"There are no coincidences Jack, just fate."---- ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Craiga Viveirose je nečekaně vyzrálý film. Na daný subžánr vězeňského dramatu je to překvapivě civilní a významově hluboký snímek s jemnou psychologickou drobnokresbou dvou ústředních postav. Poměrům v nápravných ústavech se Viveirosův film blíží asi nejvíce v daném subžánru (mám samozřejmě na mysli poměry v britských věznicích, ty americké na jedné či skandinávské na druhé straně se budou asi výrazněji lišit) a výborně napsaná dramatická složka spěje až v anticky působící vyvrcholení, Craig Viveiros je opravdu výjimečně nadaný scénárista i obstojný režisér, jeho čistě autorský film je kompaktní a vícevrstvý. Problém je trochu v tempu a pomalejšímu začátku, chvilkami se to trochu vleče, ovšem konec je opravdu nečekaný a velmi silný...nebýt pomalejšího tempa, je Tajemný jedním z nejlepších snímků v daném subžánru vůbec... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Náhoda alebo osud? Ťažko povedať, v každom prípade však niekto s oboma hlavnými aktérmi rozohral krutú hru, ktorej nepríjemného vyústenia sa dočkáme na konci... V porovnaní s dánskym R (2010) myšlienkovo a pointovo bohatšie, čo sa týka zobrazenia väzenského života, bezútešnosti, krutosti a depresívnej atmosféry jasne víťazí zase R. Je na divákovi, čo preferuje. Ja Ghosted radím k výborným drámam z väzenského prostredia, avšak poznám aj lepšie. 80/100 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Sonda. Všemožně -ologická. A až moc dlouhá. Ideální pro dny, kdy se vám skrze poruchu erekce, nebo podobné důvody sociální exkluze, chce přemítat nad nezmrdatelností chrousta, či karmickými křečemi všehomíra. V bezstarostný čas sledujte raději datla, jak po lesích fláká hlavou o strom. Pobavíte se více. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným označením filmu bol názov Ghost. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama