Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jedna rodina, jeden dom s minulosťou... a moje hnedé trenky! Príjemne nepríjemné. Najlepšou scénou filmu je paradoxne manželská hádka tesne pred finále, ale funguje to po všetkých stránkach, predovšetkým ako parádna žánrovka. Fantasticky to pracuje s divákovými očakávaniami, vodí ho za nos (od polovice som bol presvedčený, že som uhádol pointu... potom som odhalil celkom inú... a nakoniec to predsa dopadlo inak) a ako až do konca nie je isté, či to má alebo nemá (nad)prirodzené vysvetlenie. Horor roka 2012. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Extrémně nepříjemný, atmosférický až zlý horor ... Atmosféra a námět si sice půjčuje trochu z Paranormal Activity (jedno který díl ...) nebo Insidious (2010). Dějově se ale film ubírá dosti jiným směrem. Hned první záběr, který příjde na začátku filmu, a pak se často opakuje, diváka doslova šokuje a naprosto emocionálně rozervaného jej ponechá takto nemilosrdně po celou stopáž filmu, přitom často přidává na intenzitě, graduje další výjevy, hlavní hrdina objevuje v domě své rodiny stále šílenější 8mm filmové materiály, ale vůbec si s nimi neví rady ... Vše se odehrává v přítmí, zvuk a obraz zastaralé promítačky dotvářejí již tak sklíčenou atmosféru, zvukové efekty tahají za divákovy nervy až k prasknutí, nade vším visí nemilosrdný otazník ... Film nemá s divákem SEBEMENŠÍ SLITOVÁNÍ!!! Nenechá jej ani na minutu vydechnout a uvolnit se, tlak na diváka je obrovský. Dějově se sice nejedná o kdo ví co, ale tenhle film je o atmosféře a o pocitu. A v tom opravdu kraluje. Chvílemi jsem byl opravdu na vážkách, jestli se mi to líbí nebo ne. Zvlášť když do hororového materiálu bývají umístěny děti. Jen pro silné povahy ... Velké překvapení na sklonku roku v dušičkový čas ... ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ve filmu, stejně jako v literatuře, většinou záleží nikoli na tom, o čem se vypráví, ale jak se vypráví. K ději tedy jen stručně, že o žádné novátorství nejde. Naopak, viděno mnohokrát, klasické bububu, kde otec rodiny zaplete všechny do mysteriozního zla, které je semele. Nicméně podání, styl vyprávění, dávkování - umožňovalo hlasitě předpovídat, co se bude dít dál - a vůbec mě neobtěžovalo nějakou stupiditou. Spíš se mi dere pod prsty výraz "klasika" nebo "stará škola", ne ve smyslu zastaralosti, ale solidnosti řemesla. Hercům jsem věřil jejich role. Rodinné dialogy vůbec nebyly vycpávka, ta rodina takhle fakt mohla fungovat. Velice dobrý dojem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typicky slabý hororový příběh ve výborně atmosférickém podání. Scott Derrikson dokazuje, že má talent na atmosférické hororové pecky jako málokdo a dokáže vytvořit lekačky i tam, kde na zbytek hollywoodských rutinérů již kašle. Ethan Hawke výborný, jen škoda že linie okolo jeho rodiny nedostala více prostoru. Závěr by tak byl ještě více mrazivější. I tak zřejmě nejlepší čistokrevný horor tohoto roku. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

No doprdele. Příliš velkej hororovej záhul. Scott Derrickson je mistrem tohohle žánru, protože všechny ty oprýskaný propriety s bubákama, umrlčíma dětma, sériovejma vraždama, rozklepanejma filmama, velkejma barákama a tatíkem, co je moc zažranej do svejch problémů, zinscenoval tak drastickým stylem, že jsem na celou druhou půlku musel koukat na půl oka. Abych se neposral. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Had, ktorého objaví Ellison Oswalt (Ethan Hawke) na povale pod vekom od krabice, je nejedovatá Hadiarka (lat. Lampropeltis), medzi teraristami bežne označovaná ako Korálovka. (Sancty)
  • Inšpiráciou pre Bughuula sa stala náhodne nájdená fotografia na internete. Pri hľadaní jeho symbolu Scott Derrickson študoval množstvo materiálu o black metale. (Avathar)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama