Reklama

Reklama

Písečný muž

  • Švýcarsko Der Sandmann (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Filatelista Benno má rád pořádek, Beethovena a krásné ženy. Jeho sousedka Sandra sní o kariéře zpěvačky, po nocích ho ruší hlasitým zpěvem ve svém baru a je neúspěšnému dirigentovi vůbec trnem v oku. Jednoho rána najde Benno ve své posteli písek. Když zpozoruje, že písek trousí on sám, změní se jeho dosud spořádaný život v naprostý chaos. Den ze dne se z něho sype více písku a brzy hrozí, že se celý rozpadne. Jakmile Benno zjistí, že právě Sandra je klíčem k záchraně, začíná zoufalý závod proti času... Písečný muž je moderní pohádka se špetkou černého humoru o síle proměny a odvaze ukutečnit tajné sny. (Das Filmfest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

kinghome 

všechny recenze uživatele

Kdo by si kdy pomyslel, že Švýcaři natočej skvělou netradiční "romantickou" komedii? Já si myslim, že moc lidí to nikdy ani nenapadlo a doteď si myslej, že to je píčovina, Omyl! Peter Luisi vymyslel naprosto nereálnej příběh o chlápkovi, ze kterýho prostě opadává písek a funguje to kurevsky skvěle! Benna musíte už od začátku nenávidět a přejete mu jen to nejhorší a postupem času... se to vůbec nezmění. Prostě to je svině největšího kalibru. Pořád jen nadává, naváží se do ostatních a je to zlý chlapík. Postupem času zjišťuje proč z něj opadává písek a jak se to dá zastavit. Celej film se náramně bavíte a někdy i litujete Sandru, která od Benna dostává takovou čočku. Jen škoda toho americkýho konce, ale tak, byla to romantická komedie, tak se to dalo čekat. Jinak ale příjemný překvapení 83% ()

spitr 

všechny recenze uživatele

V období speciálních efektů a 3D je "Písečný muž" osvěžující dílo. Žádné podivné pohyby kamery, bez úprav techniky, která by u vás vyvolávala závrať. Švýcarský režisér Peter Luisi natočil moderní pohádku, zůstávající konzistentní až do konce. Ztráta písku je dobrá metafora pro různé věci. Benno (Fabian Krüger), v roli snobského šviháka, musí zásadně změnit své arogantní anti-sociální chování, než se úplně sesype- a to doslova. Sandra (Irene Brugger) ve Švýcarsku opravdu provozuje kariéru zpěvačky, tolko k jejím opravdovým vokálním výkonům, které nelze nepochválit. Film dostal cenu diváků na Filmfestivalu Max Ophüls. ()

Reklama

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát odpad hned po 1/2 hodině, ale vzhledem k celkovému hodnocení jsem dokoukal film do konce. Děsně nesympatický, arogantí a namyšlený filatelista, který dostal, co si zaslouží: za lhání se ztrácel a měnil na písek. Ani romantika, ani drama, ale prostě a jednoduše kravina! Ani ten konec to nezachránil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Pořádně domyslet scénář a dotáhnout ho, tak je to podle mě fakt dobrý. Ten důvod, proč se z něj sype písek, se dá odhadnout celkem rychle, ale pořád jsem čekal nějaké pozadí za tím vším a hlavně jsem pořád čekal, že se to bude líp vyvíjet. K tomu závěru se to totiž posouvá divně, jestli k té holce celou dobu něco cítil, tak proč se to projevilo až na poslední chvíli? Proč když se odhalilo, že písek se z něj nesype když je upřímný, se z něj nesypal ve chvíli, kdy jí nadával? To se do ní zamiloval zničehonic nebo šlo o to, aby se zamilovala ona do něj? Změnil se teda k lepšímu nebo z něj zůstalo stejné hovado i po tom všem? Přece jenom, u klavíru zase nadával. A ten konec jsem moc nepochopil - byl to happy end nebo to mělo symbolizovat, že umřeli oba dva a ona s ním zůstala v těch snech? Navíc i ty postavy samy o sobě mohly být líp představené. Jinak to ale funguje fakt celkem slušně, kamera je povedená, má to podmanivou atmosféru, pár věcí pobaví -ale i tak to dokáže být v určitých chvílích správně vážné, ten námět se mi taky líbí a dost se mi líbí, že ačkoli to mělo asi malý rozpočet, tak i tak si s tím Luisi dokázal skvěle vyhrát. Jen škoda těch mínusů, no... Lepší 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně zajimavá psycho podívaná, hlavně v první polovině mě to vtáhlo jak lepkavou slinu visící z pusy. Hned prvotní ochrstnutí ksichtu bylo udělany moc hezky a pak se taky dozvíme, že takovej hajzl, co si do huby nevidí, si to aji zaslouží. Každopádně vidíme budování milostnyho/nenávistnýho vztahu mezi filatelistou-hudebníkem a servírkou-zpěvačkou, kterej se projevuje písečnou pohromou. A to je na tom to nejzajímavější - chlap, co trousí písek, kterej dokáže uspávat. Tohle by mě fakt nenapadlo. Chvilema mi to připomínalo jeden z největších skvostů Nicholase Cage Polibek upíra, akorát s tim rozdílem, že se nemění v upíra, ale v písek. A tenhle písečný muž mě zaujal skoro stejně... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama