Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Video Game High School je vysnívaným projektom prevádzkovateľov úspešného Youtube kanálu "freddiew", na ktorom autori Freddie Wong a Brandon Laatsch každý týždeň vydajú akčne zamerané video na nejakú tému. Prezentujú v nich svoje schopnosti narábať so špeciálnymi efektami za malé peniaze. VGHS je ich prvým "dlhotrvajúcim" projektom, na ktorý peniaze zháňajú s pomocou ručiteľov-fanúšikov.
Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, keď všetci budú hrať videohry, pretože eŠport bude najväčším športom na Zemi. A najlepší z najlepších sa dostanú na Video Game High School.
VGHS je akčno/komediálna web séria o priateľstve, prvých láskach, ale najmä o perfektných "headshotoch". Sledujeme príbeh mladého FPS hráča Briana, ktorého život uviazol v malom meste, no to sa náhle zmení, keď ho prijmú na vysnívanú školu - VGHS. Brian sa zamiluje, ale aj zapletie a urobí si nepriateľov. Skončia jeho sny v troskách skôr, než vôbec začnú? Alebo sa mu podarí ich vyriešiť a stane sa majstrovským hráčom, na čo bol predurčený? (jaqubko)

(více)

Recenze (78)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jedna z nejlepších věcí, co kdy vzešla z YouTube. Rozhodně je to jedna z mých top websérií. Skvělá zábava skutečně pro herní nerdy (narozdíl např. od TBBT). Stále si pochvaluji výběr herců i hereček, design lokací, volbu hudby, vzhledu různých vychytávek (tam je vidět, že série pochází od mistra vizuálních efektů Freddie Wonga). Je velice příjemné, že se tu netahá až příliš za emocionální nitku, ale že ani nezůstává nedotčena. Osobně jen doufám, že v příštích dílech uvidíme nějaké crossovery s jinými žánry (nabízí se zejména vzrůstající obliba MOBA her). Jinak na tom těžko co vytknout - je vidět, že když dáte moc dát rozpočet na film do rukou divákům a ne televizním ředitelům, že si zvolí správně. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý webseriál od Freddieho Wonga. Existuje škola, kde žáci studují pouze hraní počítačových her. Do takové se právě Brian tak trochu náhodou dostane. Podaří se mu zabít nejlepšího hráče. Ten mu tam pak dělá naschvály. A Brianovi se samozřejmě líbí jeho holka. Celé je to dost předvídatelné, ale není to špatné. Každý hráč počítačových her to jistě ocení. ;) 2. série Díly jsou delší a nadupanější. Je vidět, že na to měli víc peněz. je jich sice míň, ale děj se dost posunul. :) 3. série právě skončila. Díly mají 40 minut. Děj se hodně posunul. Škola je v ohrožení a Brian ji se svou partou musí zachránit. Nakonec ale všechno končí dobře a škola je zachráněna. "I'm the Law!" ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak funguje rozkouskovaný seriál, ale jako filmový celek funguje tak napůl. Jednoznačným tahákem je originální námět, ze kterého by v klidu šel udělat několikasériový seriál typu Community. Bohužel ve filmu je tempo hodně proměnlivé, z čehož usuzuji, že musí být znatelný kvalitativní rozdíl i mezi samotnými epizodami. I přes skromný rozpočet jde o technicky podařenou záležitost, která je sice v mnoha ohledech nedotažena do konce a místy zbytečně stručná, ale i tak umí zabavit. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že projekt VGHS má prostě na víc. 70% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První série poměrně hezky natočená, snad až na předposlední díl, to jsem vůbec nepochopil. Mírně řečené odfláknuté. Johanna Braddy je vážně kus a zbytek praštěného týmu je hodně v pozadí hlavní dvoky. Prý se dokonce vzali WTF ? Seriál je však chytlavý 4* Druhá série spíš otravná až na poslední díl. Trošku to tvůrci sprznili. 3* ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

VGHS byl pro mě taková jednohubka :) Líbil se mi ten nápad, videoherní vysoké. Máme super padoucha Law, kterej je dokonalej, výborná postava!!! Pak krásku Jenny Matrix, kterou máte rádi a chce si s ní hrát! Pak je tu hlavní hrdina veverka Brian D, kterej je fajn a tak nějak podvědomě mu fandíte, aniž by jste chtěli. Pak tu máme éterickou bytost Ki a driftera a špatného hráče na kytaru mladého Theodora, jak by řekl Drift King :) Dohromady je to všechno spojené Freddie Wongem a docela to šlape. Jsem zvědav na druhou sezónu a přál bych jí aby byla minimálně tak dobrá jako ta minulá... UPDATE: 2.sezóna. Musím říci, že mě bavila asi o něco málo méně než první, ale přesto jsem se těšil na každý nový díl a netrpělivě vyčkával. Ani nechápu jak to tenhle webseriál dělá, ale dělá to dobře a nyní se zase těším na třetí sezónu :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Freddie Wong v seriálu také vystupuje pod svým vlastním jménem jako učitel Rythm Gamingu a hraje také otce Jimmyho Wonga, který je ve skutečnosti jeho bratr. (Alpachino)
  • Jeden ze spoluhráčů Briana D (Josh Blaylock) má nick Jumpin' Jacks (Joey Scoma), čímž film odkazuje na postavu ze hry "League of Legends" jménem Jax a jedna z jeho schopností je právě skok. (Harroc)
  • Finanční zdroje k natočení filmu pochází z webu kickstarter.com, kde Freddie Wong požádal o podporu ve výši 75 000 amerických dolarů. Jeho výzva však byla několikrát převýšena, a to až do částky 273 725 amerických dolarů. (Endyz)

Reklama

Reklama