Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Video Game High School je vysnívaným projektom prevádzkovateľov úspešného Youtube kanálu "freddiew", na ktorom autori Freddie Wong a Brandon Laatsch každý týždeň vydajú akčne zamerané video na nejakú tému. Prezentujú v nich svoje schopnosti narábať so špeciálnymi efektami za malé peniaze. VGHS je ich prvým "dlhotrvajúcim" projektom, na ktorý peniaze zháňajú s pomocou ručiteľov-fanúšikov.
Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti, keď všetci budú hrať videohry, pretože eŠport bude najväčším športom na Zemi. A najlepší z najlepších sa dostanú na Video Game High School.
VGHS je akčno/komediálna web séria o priateľstve, prvých láskach, ale najmä o perfektných "headshotoch". Sledujeme príbeh mladého FPS hráča Briana, ktorého život uviazol v malom meste, no to sa náhle zmení, keď ho prijmú na vysnívanú školu - VGHS. Brian sa zamiluje, ale aj zapletie a urobí si nepriateľov. Skončia jeho sny v troskách skôr, než vôbec začnú? Alebo sa mu podarí ich vyriešiť a stane sa majstrovským hráčom, na čo bol predurčený? (jaqubko)

(více)

Recenze (78)

Claire.TJ 

všechny recenze uživatele

Mně se prostě hrozně líbí nápad spojit klasické americké teen high schoolovky s pařanstvím. Zatímco v "normálním světě" by taková Jenny vypadala jako obltoustlá brýlatá pařanka, tady je nejvíc sexy babe - protože nejlíp paří. Milá osůbka je zde Ki, která programuje i děti pro děti, místo subkultur tu máme drifťáky, FPSáky; no a máme tu i tajné sny o bytí nejlepším DXMistou :-) Myslím, že tak dobrý nápad lépe zpracovaný mít nemůže, ale právě kvůli tomu nemůžu dát 4 nebo 5 hvězd - protože s Oscarovými velkofilmy se to prostě (co se zážitku a zanechaném dojmu týče) srovnávat nemůže. Ale jinak fakt fajn! :-) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

VGHS je sen každého pařana závisláka, který Freddie Wong nechal zmaterializovat ve stylu svých úspěšných youtube videí. Neměl jsem ale pocit, že by mu delší formát nějak svědčit, časem se to líbivé zhmotnění FPS okouká, a je pak víc vidět ta přehlídka klišé teenagerovských seriálů. Každopádně ale po technické stránce, s jeho rozpočtem, je to jako obvykle obdivuhodný výkon. ()

Reklama

solid 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cílová skupina, ale pro ty, kteří si v seriálu najdou něco ze svého života, je to dokonalá podívaná. Ale nejde jen o pozadí a nápady, ale celkově o to životní období, vztahy, zápletky. Prostě život. A to je to co se jim opravdu povedlo natočit. Právě ty opravdové životní situace a jak se s nimi vyrovnat, byť zasazené do imaginární budoucnosti a nadsazené karikaturovanými hereckými výkony. Přesto nebo právě proto mě to opravdu dostalo. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Omg. Tupý, neoriginální příběh složený z tlupy klišé nahromaděných na sobě. Hlavní hrdina musí být roztomilý nemehlo. Potřebuje svýho Rona, Hermionu i Draca Malfoye. A samozřejmě nedostupnou lásku. Posere to, ale ne proto, že by byl špatný, jenom rozhozený. Pak se vrátí. Big finále. Stupidita nakvadrát, ale ZÁBAVNÁ a jedno každé klišé funguje na VÝBORNOU! A jedno každé z těch klišé je tak čisté a na nic si nehraje, že jsem se do něj zamiloval. Btw, jak každý tady říká, na to, že je to webseriál, má perfektní technické zpracování (i když všichni Ti "živí" hráči se chovají jako počítačem řízení enemy, hlavně aby si hero/antihero zastříleli). Těch 5* si to nezaslouží, ale přesně takový mám pocit po dokoukání poslední epizody. ()

1mikeF 

všechny recenze uživatele

Freddie W zúročil několik let blbinek a nacpal je do devíti epizod webseriálu za zlomek rozpočtu reklamy na prací prášek. Hlavnímu záporákovi dal další úroveň nesympatičnosti, když ho nechal hrát přehrávajícím nemehlem. Hlavní hrdina průměr a Johanna Braddy dokazuje, že si už něco odehrála a navíc je to kočka. Kdyby se toho chytla nějaká televizní stanice a druhá řada vznikla jako svébytný seriál se stejnou nadupaností, vůbec bych se nezlobil. A jako bonus: Nebyl tam žádný upír, juchů! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • Bazooka používaná v 5. díle 1. série byla použita i první videu, které Freddie Wong nahrál na svůj úspěšný Youtube kanál. (Alpachino)
  • Představitelé postav Briana D Josh Blaylock a Jenny Matrix Johanna Braddy jsou od listopadu 2012 manželé. (Cocacolix)
  • Soundtrack k seriálu nahráli filharmonici města Prahy. (Harroc)

Reklama

Reklama