Reklama

Reklama

Oversold

všechny plakáty
Drama / Krátkometrážní
USA, 2008, 32 min

Obsahy(1)

Joshua je pastor snažící se obnovit vztah se svým nevlastním bratrem. Sophi je striptérka v Las Vegas. Na první pohled dva lidé, kteří nemají nic společného. Avšak náhoda je svede dohromady. Jak může dopadnou láska mezi pastorem a striptérkou? Zpracováno volně podle knihy biblického proroka Ozeáše. (AGAMENON)

Recenze (2)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, byl jsem hodně zvědavý, neboť film má velmi zajímavou premisu (kněz si vezme striptérku za manželku). Bohužel, po několika minutách jsem rychle vystřízlivěl. Místo nervydrásajícího dramatu o víře, odpuštění, morálce a lásce, jsem dostal něco, co připomínalo sestřih (naštěstí hodně střídmé stopáže) nekonečné jihoamerické telenovely. Od prvého záběru je jasné, že tohle je fanouškovský filmeček, natočený za jediným účelem, pobavit ovečky po nedělním kázání v kostele. Tomu taky odpovídá rozpočet, který se nejspíše sestával z drobáků, které našel štáb po kapsách. Ale samotný rozpočet není důležitý, hlavní problém tkví ve scénaři, který napsal pastor David C. Cowan (a díky vrozené skromnosti filmem i provází, doslova). Jeho scénář je neskutečně zkratkovitý, spoustu důležitých věcí jenom nakousává, na otázky, které sám pokládá, většinou neodpovídá. Nepříliš šťastnou volbou se ukázalo obsazení hlavní ženské role, tu dostala bývalá pornoherečka, a nyní zapálená křesťanka, Crissy Moran. Byť některé události popisované filmem se přihodily i v jejím životě, nedokázala ze sebe vymáčknout cokoliv, co lze označit za herecký výkon. Navíc díky cisterně injekcí botoxu a kolagenu jsou omezeny i její mimické schopnosti. Takto zajímavý příběh by si zasloužil mnohem lepší zpracování, snad někdy příště. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Scéna, v níž farníci přesvědčují pastora, aby jeho žena striptérka nebyla součástí církve, se původně ve scénáři nenacházela. Byla dodatečně dopsáná na základě osobních zkušeností tvůrců s některými křesťany, kteří dávali od filmu kvůli představitelce hlavní role ruce pryč. (AGAMENON)

Reklama

Reklama