Reklama

Reklama

Hitlerova válka? Co zamlčuje Guido Knopp

(neoficiální název) (TV film)
  • Německo Hitlers Krieg? Was Guido Knopp verschweigt
všechny plakáty
Německo, 2009, 97 min

Režie:

Alphart Geyer

Obsahy(1)

Otázka viny za rozpoutání druhé světové války je téma, na které se v Německu nemá diskutovat příliš otevřeně. Autoři snímku se právě o tuto otevřenou veřejnou konfrontaci pokouší. (sator)

Recenze (6)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já jsem přesvědčen už dlouhé roky. Tenhle dokument už je několikátý, co vidím a opět se utvrzuji v tom, že historie byla překroucena a svině co rozpoutali válku 1, tak rozpoutali i 2 a tak zničili i Jugoslávii následně Srbsko, Libyi, ukradli Palestinu, zplundrovali Vietnam, Severní Koreu,  Sýrii, Afgánistán, Zavraždili Kennedyho, Haidera, Kaczynského, zavedli rasismus, otroctví, vybudovali komunismus, kapitalismus a když už si podrobili Germány, tak teď to dělají se Slovany. Rozebírají Ukrajinu, Rusko a obnovují starý zapomenutý, rozhodnutý Chazarský svět. Jsou to svině. Hitler byl jediný, kdo se jich nebál a mohl je jednou provždy zastavit. Jsem o tom přesvědčený a můžete si myslet co chcete a zase mi chodit mlejt blbosti do pošty, jak jsem na hlavu. Je mi líto všech, kteří zemřeli v boji za dobrou věc. Je mi líto těch, kteří padli, když byli nuceni bojovat a podporovat tu vyvolenou chamraď. Je mi líto těch kteří zemřeli za zájmy těch kapitalistů a komunistů. A je mi líto těch , kteří si nechali dobrovolně nasrat do hlav a věří, že se Hitler vážně jednoho dne vzbudil a řekl si: Nemám co dělat, tak ovládnu svět. ()

Volodimir2 odpad!

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že históriu píšu víťazi v žiadnom prípade sa nemôžem s týmto dokumentom stotožniť. Jeho snaha o riešení otázky viny a neviny za vyvolanie 2. svetovej vojny bola zdokumentovaná veľmi jednostranne. Môžme sa stotožniť s názorom, že na podnecovaní k vojne sa podieľala celá rada krajín mimo Nemecka. Išlo o britských, francúzskych, talianskych, amerických, japonských ale aj sovietskych vodcov, ministrov, diplomatov a vojenských veliteľov. Ale taktiež sa môžeme stotožniť, že na jej vznik a za jej katastrofálne hrôzy je zodpovedné predovšetkým Nemecko. Na adresu Guida Knoppa, ak sa zaujímate o dejiny nacistického Nemecka, o Hitlera a jeho mužov, tak Knopp zaručene bude vašim najlepším sprievodcom. Nepoznám spisovateľa, ktorý by objektívnejšie hodnotil toto problematické nemecké obdobie (Hitlerovi muži, Valkýra). Záverom k tomuto filmu, autori schválne zabúdali na fakty a venovali sa úplným nezmyslom a skresľujú pohľad na dianie v tej dobe. Pre nás čechoslovákov pripomenutie na deň 23.9.1938 kedy bola vyhlásená mobilizácia, celý národ ju vítal s nadšením, matky pred parlamentom skandovali „Dáme Vám svojich synov, dajte im zbrane, za pár dni nastúpilo 1,250 milióna záložníkov. Preto mi tento film pripadá trocha, ako neúcta k týmto vojakom, ktorí mali svoje odhodlanie bojovať a brániť si svoju zem. Viete si obdobnú situáciu predstaviť dnes, kde sa stratila národná hrdosť a vlastenectvo? ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument už len preto, že divák má možnosť vidieť, aká by bola "oficiálna" verzia ak by Nemecko vyhralo vojnu... Skôr by som to zaradil k istej protipropagande voči oficiálnym verziám konfliktu. Veľké mínus za neuveriteľne uspávajúci pôvodný komentár. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Že měl Západ zájem na rozpoutání války stejně jako Vůdce, o tom není pochyb. Že se dnes vyučuje účelově podaná historie o tom taky není pochyb. Ale tady autoři zbytečně zabředli do opačnýho extrému a tím snížili objektivnost dokumentu. 60% ()

Darken01 

všechny recenze uživatele

Tento dokument sem shlednul z jednoho prostého důvodu.Sliboval nový pohled na druhou světovou válku a událostí kolem ní ze strany Německa.Jsem člověk který toho o této problematiceviděl a čet doopravdy mnoho.Nicméně tento dokument bych spíše nazval prachsprostou propagandou.Netvrdím, že západní státy v čele s UK neměly sebemenší podíl viny na to co se stalo, ale tento dokument jako by si dal za úkol očistit Hittlera od všeho co kdy provedl.Nejvíce mě popudila zmínka o tom, že tehdejší Československo byl jakýsi úmělý produkt západních mocností a nikdy předtím nemělo svoji historii, kdeje zmínka a vysvětlení o koncentračních táborech a proč není vysvětlen začátek války v polsku, kdy to němci na poláky vyloženě ušily a zde je celý tento konflikt popsán jako obrana němců? Mě osobně tento dokument pouze utvrdil v tom, že německý národ jako takový je ješitný a zaslepen svým přehaně nacionalistickým cítěním, podobně jako Britové, ti ovšem bez rasových předsutků a rasové nesnášenlivosti. Dal sem 2 hvězdy jen díky tomu, že zde byli uveřejněny některé nové filmové záběry a co se týče hodnocení pouze z filmového pohledu a nikoliv obsahového ( což se u dokumentů dá ale těžko ) patří tento dokument spíše k lepšímu průměru. ()

Reklama

Reklama