Reklama

Reklama

Zvrat: Washingtonovi špioni

(seriál)
  • Česko Špioni americké revoluce (více)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 31 h 15 min (Minutáž: 42–65 min)

Předloha:

Alexander Rose (kniha)

Hrají:

Jamie Bell, Heather Lind, Seth Numrich, Daniel Henshall, Meegan Warner, Burn Gorman, Angus Macfadyen, Ian Kahn, Samuel Roukin, JJ Feild, Michael Gaston (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Farmář Abe Woodhull z Long Islandu se spolčí se skupinkou kamarádů z dětství a vytvoří netradiční oddíl špionů nazývaný The Culper Ring, který zvrátí výsledek amerického boje za nezávislost. (Viasat)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (30)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný úvod plný zajímavých postav a skvělou atmosférou, která by mohla k seriálu nalákat i odpůrce dějepisu. Jen škoda malinko pomalejšího tempa a dosti klišovité typizace postav, která dělá ze všech Amíků sympatické charaktery a veškeré britské osazenstvo je naopak plné zlých, slizkých a dost divně vypadajících lidí. V tomhle ohledu je ještě rozhodně co zlepšovat. Update: Bohužel se ale nezlepší zhola nic a ze seriálu se stane jen ukecaná historická nuda. Jamieho je na takový projekty škoda. 50% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Reklama slibovala po produkční kvalitě nástupce Breaking Bad, ale přestože bylo jasné, že takovým požadavkům seriál dostát nemohl, pokus AMC o konkurenci špionážního Homelandu a Americans těžce nevyšel i ve všech ostatních ohledech. Na prvního zmíněného mu chybí napětí, druhému zase zdaleka nestačí dobovou atmosférou ani využitím lákavé premisy. To téma je totiž jak pro historie neznalé (mě), tak i pro cílovku (domácí publikum) zajímavé a slibné, jenže provedení je většinu času buď zbytečně banální nebo prostě jen nudné. Trochu sice potěší sympatičtí herci na obou stranách barikády, dobové kulisy i kostýmy, ale ty jsou v dnešní době spíš standardem, naopak nezajímavý děj odehrávající se téměř výhradně v jediné malé vesnici téměř postrádající zobrazení většího měřítka války za nezávislost totiž nedokáže i ten průměr často ubíjí, a TURИ tak nemá šanci nadchnout. Pokračování příběhu v druhé sérii bohužel jen podtrhuje původní verdikt a marné snahy o oživení nudné šedi svou trhlostí jen zdůrazňují bezradnost tvůrců. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

S americkou válkou za nezávislost jsem se poprvé srazil v Patriotovi a vzhledem k obří porci emmerichovského patosu to pro mě byl na dlouho poslední kontakt. To přepálené vlastenectví nemůžu vystát. Turn se tomu, víceméně, zatím vyhýbá, ačkoliv i tady je jasně vymezeno, že Angličané jsou ti absolutně zlí a budoucí občané Států ti absolutně hodní. Ale není to tak do očí bijící jako právě v Patriotovi, i když je tu také vysoký anglický důstojník, představující okupantskou zvůli, který se takřka okamžitě stal mou oblíbenou postavou. Příběh se v tomto případě zaměřuje na špionáž, což je v rámci historických počinů celkem neotřelé a tvůrci se s tím zatím perou celkem inteligentním způsobem. Napomáhají i herci v čele s Jamiem Bellem , kterému role farmáře-špiona docela sedí. Potěší i přítomnost Rogersových harcovníků, ačkoliv role majora Roberta Rogerse, praotce speciálních jednotek, mi v tomto případě příliš nesedí. Buď jak buď jedná se o celkem svěží počin a až tvůrci vychytají všechny chybky, bude to na absolutní čísla. Zatím jen 80%. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Historické drama z období boje o nezávislost v produkci televizní stanice AMC bohužel nedopadlo tak dobře, jak jsem doufal. Nejsem schopný deklarovat, co je vlastně špatně, ale bohužel je to celé takové normální, unylé, nudné. A tohle si říkat už u druhého dílu je prostě špatně. 65% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok chcem vyjadriť mierne sklamanie prameniace z toho, že týchto 10 častí v podstate predstavuje iba úplný úvod do príbehu. Predstavoval som si to asi tak, že celé toto by mohlo byť obsahom asi tak prvých troch častí a potom by sme boli svedkami ozajstnej špionáže a všetkého čo k tomu patrí. Takže sa veľmi teším na druhú sériu. Čo sa týka prvých 10 častí, tak charaktery boli dobré, najviac ma zaujal major Hewlett a na príbeh sa zatiaľ pozerať dá, len dúfam, že v druhej sérii to bude už ozaj o tej špionáži. 7/10 ()

Galerie (993)

Zajímavosti (4)

  • V skutočnosti je Robert Rogers autorom stanovených pravidiel vojny, známych ako "28 Rules of Ranging", ktoré sú v pôvodnej alebo pozmenenej podobe používané armádou Spojených štátov, vrátane 75. jazdeckého pluku, až do súčasnosti. (KoRner)
  • Seriál je voľnou adaptáciou knihy „Washington's Spies: The Story of America's First Spy Ring“ od spisovateľa a historika Alexandra Rosea. (KoRner)
  • Na rozdiel od seriálu, Robert Rogers nebol Škót. Napriek tomu, že viedol britské jednotky počas americkej vojny za nezávislosť, Rogers sa narodil v Massachusetts. (KoRner)

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Reklama

Reklama