Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 2

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (93)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědav co nám Vojtěch Morevec přinese za pár let. Tohle úplně špatné nebylo. Velmi příjemně mě překvapil i Ondřej Brzobohatý, kterého jsem měl uloženého v paměti jako neschopného vola a velmi mě tedy zaskočil příjemný soundtrack, který jistě výrazně film vyzdvihl. Ondřej Vetchý je pro podobné role jako stvořený, a tak film celkově nepůsobí vůbec špatně. Mezi profesionální kousky se film cpát nebude, takže proč mu nedát 3*. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto profesionální kus filmařiny, s velmi jemným scénářem pohybujícím se někde na pomezí agro satiry, socialistickéhé realismu, lidové Troškařiny a Formanovské frašky. Ve výsledku možná trošku pomalejší, ale jinak trefné, zábavné, inteligentní a po technické stránce mnohem lepší, než polovina současné české celovečerní produkce. Vojtěch Moravec není žádnej fušér a málem mě donutil kadit karamelky... ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele

Skutečně hezký, vtipný film. Nepatřím k pravidelným divákům filmů na streamu a na internetu, stejně jako nijak zvlášť nesleduji studentské filmy. A zdá se mně, že je to škoda. A závěrečná scéna, následující až po titulcích byla skvělým nápadem, a také zkouškou diváků, kteří mnohdy přestávají sledovat film se závěrečnou klapkou. Nesouhlasím s komentáři, které se objevili na streamu, kritizujícími film pro údajnou karikovanost vesnice a doporučující dělat si legraci z Prahy... To bychom nemohli mít filmy, které si budou dělat legraci z čehokoliv (policajtů, učitelů, politiků.....). Na vesnici žiji, a nemyslím si, že by ten život byl až tak odlišný, snad jen v reálu je to míň zábavné. Čtyři hvězdý dávám snad jen pro "obecenstvo" stojící za starostou při žádání o ruku. Jejich zjevení se mně připadalo příliš umělé, odpovídající spíše opernímu chóru nebo divadelnímu křoví. Ale možná jen subjektivní pocit. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Po výborných Sedláčkových Mužích v říji další povedená formanovská komedie o současném každodenním venkovském životě, aneb jak docílit získání dotace za titul Vesnice roku. Ve filmu zůstává spousta nezodpovězených otázek, které starosta Ondřej Vetchý přechází s ledovým klidem, aby se mu povedlo postavit kanalizaci a čističku odpadních vod... to vytváří ve filmu výbornou atmosféru a představuje starostování malé obce, jaké v současnoti asi opravdu je. Starostování, které se řídí nepravidelným cyklem státních dotací a ministerských oběžníků, kterým se podřizuje veškerý život v obci. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Prosím tě neříkej hovno když jíš karbanátky." Dedinský starosta Vetchý musí zaťať zuby a napraviť staré sváry, aby pozdvihol svoju viesku o ďalší level. Kopa dobre zahraných postavičiek na malom priestore. V podstate bakalárska poviedka s trochu dlhšou stopážou a vyšším rozpočtom. Môže byť. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)
  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)

Reklama

Reklama