Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Maláskova má značné potíže se vstáváním a udržováním pořádku. Zabránit katastrofám a rodinným krizím dokáže pouze předvídavý pes Hektor. Ale ani jemu se to nepodaří vždycky. Když rodiče musí do práce a doma zůstávají synové sami, dá se očekávat nějaká pohroma. V tomto případě k ní stačí rozbitý vodovodní kohoutek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení, že důvod natočení tohohle snímku jsem nepochopil. Jako že aby se lidi nehádali kvůli malichernostem jako štětka na holení na rádiu? Protože to tady asi mělo být to děsné překvapení na závěr, jak ta štětka putuje po ránu bytem. Ono tam toho ale putuje víc - pes, hrnec na mléko, aktovky, oblečení... Tohle asi šlo a jde natočit v jakékoliv rodině, ten ranní shon před odchodem do práce / školy. Jen v té práci to měli rodiče nějak v pohodičce, vlastně snad ani nic nedělali, jen kecali. Subjektivně ta půl hodina trvala skoro trojnásobně, jak se tam vlastně nic nedělo a o nic nešlo, jen taková moralitka, která šla odvyprávět během poloviny času. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh jedné rodiny a jejich každodenní ranní rituál..zajímavé bylo sledovat, jak v té době rychle pracoval Komunál. Chválím psa Hektora, který rychlým zásahem zabránil další rodinné hádce. ()

Reklama

ripo

všechny recenze uživatele

Ranní vstávání a vypravování se do práce nebo do školy je věc všední a zdánlivě jednotvárná. Člověk je rozespalý, řadu věcí vykoná mechanicky a posunují-li se ručičky na budíku příliš rychle, některé povinnosti už nestačí udělat. Bez zlého úmyslu, prostě zapomene. A to je pak příčinou častých rodinných hádek. Autoři filmu líčí s jemným humorem a porozuměním vznik jedné takové „příčiny" v ranním chvatu, která je však dík čtyřnohému členu rodiny zažehnána. Nezapomněli ukázat dobré vlastnosti i zlozvyky hlavně mužských členů a hlavně nezapomněli, na co rádi zapomínají rodiče, jak dobrými pozorovateli a napodobovateli jsou jejich děti. Filmový přehled 37/1957 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Maminka vstává v půl pátý ráno, ovšem když pes vyběhne ven, vrhá stín zhruba okolo poledne. Budiž. Jako doklad počátků filmové tvorby Zdeňka Podskalského ano, jako zábava ani moralita nikoliv. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že i když je krátkometrážní, pořád byl pro mne tento film moc dlouhý, a hned po úvodní roztahané scéně se psem (s budovatelskou hudbou jak z pyšné princezny, která pak otravuje zřejmě celý zbytek filmu) jsem přeskočil na závěrečných 10 minut, kdy už se řeší nějaká zápletka, ale je tak mizivá a banální, že mi přijde, že kvůli tomu snad ani nestálo za to vytahovat kameru z futrálu. ()

Zajímavosti (1)

  • Filmový pes Hektor sa v skutočnosti volal Ajax. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama