Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země přijala mimozemšťany, kteří prchají před otroctvím. Ale jejich krutí pánové si to od pozemšťanů nechtějí nechat líbit. Posílají na Zemi svého nebezpečného agenta. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po výborné poslední epizodě seriálu jsem se těšil, jak se situace vyvine. Co mě však hned od počátku zklamalo a co jsem nepochopil, proč se závěrečné události posledního dílu ve filmu odehrály znovu, jakoby o několit let později a jinak? To byl stín, který mě provázel do dobré půlky filmu. Tohle se nemá dělat, protože pak celá iluze reálného fikčního universa dostává na frak. Nicméně poté je to na poměry Lebkounů extrajízda. Nikdy předtím nebylo Alien Nation tak epické, děj tak závažný, záporák tolik zajímavý, a v žádném dílu nebyl závěr, který by měl kvalit tohoto filmu. Jak jsem si vždycky o Lebkounech myslel jen to nejhorší, tak musím změnit názor, tohle má smysl. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Filmy, které navazují na seriál nejsou v rámci své video distribuce vůbec špatné. Samozřejmě oproti původnímu filmu lehce zaostávají, ale jsou vlastně fajn. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Temná budoucnost je řadově třetím lebkounským filmem. Ačkoliv druhý ALIEN NATION je hodně neznámý, řekněme-li jestli se dá vůbec v našich končinách sehnat. Oproti tomu prvnímu je tu spousta změn. Pozemského policistu už nehraje charismatický James Caan, ale Gary Graham, který mi hodně připomíná Mikea Jaggera. A lebkounského policistu Mandy Patinkina nahradil Eric Pierpoint. Samotná rasa Lebkounů byla již hodně předvedena v úvodním filmu. Teď už jsou tu spíše jen detaily, například že mají dvě srdce či slaný vzduch jim způsobuje vyrážku, kterou měli po svém přistání na Zemi. To hlavní ovšem je, že je vyvinut nějakej vir v podobě aerosolu, že když lebkoun například přičichne ke květinám, tak omdlí a bojuje o svůj život. Ten vir přinese jeden z nich, který zůstal ve Vesmíru. Jenže je to taková zvláštní záporná postava, pro mne velice nesympatická a necharismatická. Ačkoliv ta televiznost z filmu jen tryská, tak u něj bych udělal změnu. Závěr filmu byl dost zvláštní. Především to vesmírná lodička, která mi hodně připomínala kosmik z ČERVENÉHO TRPASLÍKA. [168. hodnocení, 3. komentář, 46%] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám že tu není žádný koment... tak zhodnotím všechny filmy. Takže Lebkounský filmy jsou fajn - televiznost z nich číší na sto honů, hlavní dvojka je vykradená se vším všudy ze Smrtonosných zbraní (Sikes - obyčejnej chlápek, frajírek, trošku magor; Francisco - manžel a táta), ale přesto je to fajn dvojka, stejně jako ostatní postavy. Filmy samotné mixují sci-fi, krimi, rodinné dramata a komedii, přičemž na rozdíl od slavnějšího prvního filmu se tady o životě Lebkounů (neboli Tenctoňanů) dovídáme mnohem více a to jak o životě před příchodem na Zemi, tak o jejich integraci. Samotné hlavní zápletky (nejvíce se mi líbila ta s podrasou Eenů ze 4. filmu) ve filmech rozhodně neurazí a ty vedlejší se sympaticky táhnou přes všechny filmy. Celkově pohodových pět filmů, které neurazí žádného sci-fi fandu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama