Reklama

Reklama

An Evening of Edgar Allan Poe

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 1970, 53 min

Režie:

Kenneth Johnson

Předloha:

Edgar Allan Poe (kniha)

Hudba:

Les Baxter

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Price před živým publikem předčítá čtyři příběhy napsané Edgarem Allanem Poem. Vychutnejte si z jeho úst "The Tell-Tale Heart", The Sphinx", The Cask of Amontillado" a "The Pit and the Pendulum". (Terva)

Recenze (11)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Keďže E.A.P. je Mi je k srdcu blízky ako H.P.L a V.P. svojím hereckým a hlavne Mega verbálnym prejavom vynásobil názov snímku X x , tak 1 bodík dole len za " minitáž " . ()

burina 

všechny recenze uživatele

Vincent Price by mi mohol rozprávať majstrove príbehy na dobrú noc každý večer. Dokonalé herectvo vo svojej najčírejšej podobe. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

An Evening of Edgar Allan Poe nejde ani považovat za regulérní film. Divák uslyší 4 povídky mistra Edgara Allana Poea. Tady jde ale taky o to kdo a jak je vypráví. Není to nikdo jinej než hororová legenda Vincent Price. A jak už jsme se mohli několikrát přesvědčit třeba ve filmech Rogera Cormana spojení E. A. POEa a V. PRICEho je geniální volbou. Nejinak je tomu zde. Vincent Price povýšil vyprávění Poeových příběhů na umění. 5hvězd. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

An Evening of Edgar Allan Poe je prakticky postavený od začátku do konce jen na hlase, vzhledu a charismatu Vincenta Price, jenž recituje čtyři vybrané povídky z pera amerického mistra hororu. Nic víc tu nenajdete. Price je člověk, který se pro žánr gotického hororu zkrátka narodil, a dokonalejšího recitátora Poeova díla si nedokáži představit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Price sedí na různých místech a vyprávý příběhy od klasika žánru Poea, kdo neumí dostatečně Anglicky je film dost nepotřebný ostatní si užijou kvalitní vyprávění s neuvěřitelným výkonem Vincenta, na jedno zkouknutí před spaním dokonalé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „An Evening of Edgar Allan Poe“ není o tom, že je to horor, který vás vyděsí, ale je to snímek o tom, že se ukazuje mistrovství skvělého herce, který vás dovede svým výkonem přimrazit. Vincent Price je prostě legenda a já jsem rád, že jsem se dostal i k tomuhle filmu, protože dokazuje, že je tak silným, že utáhne i hodinu naprosto sám a vy si odnesete zajímavý a jedinečný zážitek. Na divadle musel být úchvatný. Škoda, že není film delší. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod bych chtěl případné zájemce upozornit, že AN EVENING OF EDGAR ALLAN POE = Vincet Price sedící ve čtyřech různých místnostech a vyprávějíci čtyři různé strašidelné příběhy. Ale způsob, jakým je to celé pojaté a hlavně Priceův výkon se hned tak nevidí. Docela mě pobavila představa, že by se to někdo pokusil nadabovat. No ale to odbíham od tématu. A tím je vynikající dílo, které mi dalo okamžitě zapomenout na Argentovo a Romerovo TWO EVIL EYES. Doporučuju ho všem fanouškům E. A. Poea. Já sám sem od něho zatím nic nečetl. Vím, že bych za to zasloužil na prdel a rozhodně svoji velkou chybu hodlám v budoucnu napravit. Suma sumárum mi z toho vychází jasný plný počet. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V den, kdy by hororový velmistr Vincent Price oslavil 110. narozeniny, jsem si před spaním pustil tenhle famózní večerníček. Legenda v něm pouze sedí v místnosti, ale přesto hraje. Naprosto neskutečně. Tahle hodina s ním je jednou z nejsilnějších a nejlepších, které jsem kdy zažil. Výrazy, ten famózní hlas, stylové kulisy. Všechno tam je. Včetně ztělesnění Poeových hrůz a zaručené husí kůže. Prostě naprosto strhující, neuvěřitelně silná záležitost, která je ovšem v tomto případě určená hlavně pro fanoušky. Nejlépe obou pánů. A i proto je škoda, že takovýchto hodinek nevzniklo víc. Patrně nejlepší herecký výkon Vincenta Price a jeden z jeho vůbec nejlepších filmů. 100%, prostě jasné a neoddiskutovatelné absolutorium. Špička, kterou sice stačí jen poslouchat, ale jako audio by skutečně byla jen poloviční. ()

Reklama

Reklama