Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

RAFT 

všechny recenze uživatele

A zde, máme další pokračování číslo 5 žije 2.No, co k tomuto filmu ,jenom dodat .Především je tento díl o dost slabší, než vynikajíci první díl .Sice herce z prvního dílu Steve Guttenberg vystřídal nějaký jiný herec a to se mu ani nedivím že , v tomto pokračování nechtěl hrát.Hlášky ve filmu docela dobré ,sice už nejsou takové jako v prvním díle.A v tomhle dílu mě ,tak trochu štval herec Michael McKean byl mi ve filmu ,tak trochu nesympatycký. 60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, ten plný počet není z filmařského hlediska zasloužený, ale já prostě nemůžu jinak. Doteď si vzpomínám, jak jsem byl na pokračování Číslo 5 žije s maminkou v místním kině a hltal každou minutu na velkém plátně. A finální scéna s písní Bonnie Tyler byla prostě úžasná. Navíc si myslím, že pro malé dítě má film mnoho emočně vypjatých scén, které nemusí každý snést :) ()

Reklama

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilý robůtek Johnny Pětka. Jeho dabing je super. Vzpomínky na mé dětství. Stejně dobrá jako jednička. Mohli by po 40 letech natočit trojku, Pětka by ani nemohl zestárnout. Je to ikona osmdesátek. Bylo mi ho fakt líto, když ho ničili a málem zemřel. Jeho optimismus bych chtěla ale mít bez té dětské naivity. Líbilo se mi taky, jak měl na sobě nálepku “Love animals. Don’t eat them.” ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto moje ,,prvý krát" s číslom 5. Som jeden z mnohých, ktorí vyrastali na kazetových kultovkách ako NEKONEČNÝ PRÍBEH, E.T. alebo SÚBOJ TITANOV, toto sme ale doma na VHS nemali, preto to nebolo súčasťou môjho detstva, čo teraz ľutujem, pretože ten milý, občas nemotorný, zato vynaliezavý a vtipný robotko mohol byť dobrým virtuálnym kamošom :). Milé prekvapenie, malo to vtip a perfektnú atmosféru končiacich 80. rokov. Za mňa 80%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Jahrvi (Fisher Stevens) se po vyhazovu z Nova Electronic snaží uživit výrobou hraček - malých robůtků vyrobených dle vzoru jeho přítele, robota Johnnyho 5. Právě dostal zakázku od velké hračkářské společnosti, vyrobit stovky takovýchto robůtků - a k tomu potřebuje pomoc. Nejprve obchodníka s Rollexkama Freda, a pak i samotného Johnnyho 5. Problém ale je, že na továrnu, ve které mají dílnu si dělají zálusk dva zlodějíčci, a to hlavně z důvodu, že hnedka přes ulici je velká banka... Pokračování úspěšného filmu, které - jak už to u druhých pokračování bývá - je minimálně o třídu horší než jeho starší bratříček. Autoři se z příběhu oblíbeného robota snaži vytřískat ještě nějaký prachy, a tak musel vzniknout druhý díl. I když je příběh o hodně slabší, pořád je zde Ben Jahrvi - s jeho roztomilou indoangličtinou (indočeštinou) a samotný Johnny 5, který určitě slabší povahy ke konci dovede k pláči. Ale nebojte, určitě všechno dobře dopadne, a pokud budeme hodní, za pár let si i na Johnnyho 5 v Hollywoodu vzpomenou, a možná se dočkáme ještě dalších dílů.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Když si Číslo 5 (Tim Blaney) poté, co jej Oscar (Jack Weston) a jeho kumpáni (David Hemblen, Don Lake) vážně poškodí, u zaparkovaného auta otevírá kapotu a odpojuje z něj autobaterii, tak je na ní vidět nápis „Die Hard“. Přestože jde o název skutečného a dodnes existujícího výrobce autobaterií, má tento nápis také význam "bytosti, kterou je obtížné eliminovat". V podobné pozici byl i John McClane (Bruce Willis) ve filmu Smrtonosná past (1988), kde také čelil přesile padouchů. Dlužno dodat, že původní anglický název Smrtonosné pasti je Die Hard. Vzhledem k tomu, že Past měla premiéru pouze o měsíc před tímto filmem, jde pravděpodobně pouze o náhodu. (Dinsberg)
  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)

Reklama

Reklama