Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u mnoha jiných filmových sérií i v tomhle případě se druhý díl prvnímu nevyrovnal. Asi nejvíc proto že nám tu chybí Newton Crosby :o) a jeho "praštěná" přítelkyně. Příběh je také slabší než u jedničky a ke konci je až moc srdceryvný, dojemný a sladký.... Chtěl jsem původně dát tři hvězdičky, čtvrtou však přidávám Johny pětce kvůli slabému hodnocení ostatních. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Robůtek a jeho indický inženýr jsou pořád roztomilí, ale co si budeme namlouvat, je to prostě nastavovaná kaše... Chvilku jsem přemýšlel, co mi tak připomínala scéna, kde toho robota přepadne banda těch zlých a rozbije ho - a pak mi to došlo. Tohle: https://www.youtube.com/watch?v=swykWVwtUvk. BTW, všimli jste si, jak moc časté bylo v osmdesátkách téma člověk/stroj (Terminátor, Robocop, Short Circuit, Alien...) ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Romantický element nám ubyl. Přidalo se však drama a celkem mě překvapuje, že není napsané v žánrech. Je to jenom můj osobní názor, ale právě tahle změna se do filmu o úžasném robotovi zkrátka nehodila. Jasně, film má i dost humorných scén, neříkám že ne, jen... dodnes mi tenhle robot nejde dohromady s existenční krizí a potřebou zapadnout. Na druhou stranu i takto těžká témata šlo podat více způsoby a ten, pro který se rozhodl film, mi jednoduše nesedl. Plus to finále, když Johnny pronásleduje Oscara. To bylo úplně mimo, následované srdceryvnou scénou, která musela rozplakat každého milovníka sci-fi. Jasně, nepopírám, i na konci prvního dílu člověk brečel. Jenže to byly slzy štěstí a v tom je sakra rozdíl...  Hmm. Kenneth Johnson očividně nebyl tak dobrá volba. Jsou podle mě lehce nadhodnocené (optimální mi přijdou 2-3), ovšem uděluji 4*... ... ... Edit: Nasrat! Za to, že druhý díl o mém oblíbeném robotovi tak doj..bali,nedám víc než 2* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie v ničom nezaostáva za svojim predchodcom. Jednoduchá, rodinná, americká sci-fi komédia. Tak sa mi zdá, že sa mi to páči ešte aj o máličko viacej ako jednička. Možno aj preto, že sa z toho vytratil ten militárny, armádny, nádych a asi tiež aj opozeraný Steve Guttenberg. Tento krát sa do hlavnej ľudskej úlohy pretlačil Fisher Stevens, ktorý hodne bodoval už v prvej časti. Ako ambiciózny prisťahovalec, vynálezca, Ben Jahrvi bol opäť výborný. Pobavil som sa. "Číslo päť žije 2". *** ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilý robůtek Johnny Pětka. Jeho dabing je super. Vzpomínky na mé dětství. Stejně dobrá jako jednička. Mohli by po 40 letech natočit trojku, Pětka by ani nemohl zestárnout. Je to ikona osmdesátek. Bylo mi ho fakt líto, když ho ničili a málem zemřel. Jeho optimismus bych chtěla ale mít bez té dětské naivity. Líbilo se mi taky, jak měl na sobě nálepku “Love animals. Don’t eat them.” ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Nesrozumitelné Oskarovy (Jack Weston) instrukce dvěma ozbrojeným kumpánům ve scéně, kdy je na chvíli polapen Číslem 5 (Tim Blaney) na stromě, v českém dabingu nedávají smysl. Jde o nepřeložené věty ve variantě anglické pig-latin: „act-ay ared-scay“ a „et-gay ehind-bay im-hay“. Tato mluva se vyskytne i v pozdější scéně. (mykhal)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama