Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Teron 

všechny recenze uživatele

Cítím...že žijůůů!!!...Dovolte mi demonstrovat vám zákony odstředivé síly. Dámy a pánové nastavte svá sedadla a jídelní stolky do kolmé polohy, připoutejte se, nekuřte. A Yupííí....Říká se, že násilí je následkem neřešených traumat z dětství....Zírej na to kámo tohle je nejnovější Johny Pětka koukni na ty ceny zvláštní paměť 5000 mb k dispozici, krom běžného vybavení řada vylepšení pro život v přírodě spousta samolepek greenpeace a reklama na boty firmy Nike...tohle už se dneska bohužel netočí ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl v kině. Nevím, jestli mě víc nadchl on nebo kino jako takové. Jinak než za 5 to ale nejde, protože dojmy ve mě přetrvaly a ten film si ještě pořád pamatuju. Moje mamka byla vždycky odpůrkyně kin, přičemž nám dětem argumentovala tím, že za rok ty filmy stejně budou v televizi. Vzala mě teda mamka kámošova. Děkuju jí za to, protože takový pocity v kině bych chtěl zase někdy zažít. Už to ale asi nejde, všechno je jednou poprvé a zároveň naposled, s jedinečnou atmosférou, která se vpije do srdce a občas je cítit její sladkobolnou vůni. Někdy si to pustím aspoň na počítači, už teď se těším :) ()

Reklama

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u mnoha jiných filmových sérií i v tomhle případě se druhý díl prvnímu nevyrovnal. Asi nejvíc proto že nám tu chybí Newton Crosby :o) a jeho "praštěná" přítelkyně. Příběh je také slabší než u jedničky a ke konci je až moc srdceryvný, dojemný a sladký.... Chtěl jsem původně dát tři hvězdičky, čtvrtou však přidávám Johny pětce kvůli slabému hodnocení ostatních. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem Mitsubishi, jsem Johnny pětka." Návrat po datech bažícího robota mě potěšil. Číslo 5 mne opět nezklamalo a Benovo komolení američtiny rovněž neztratilo na kvalitě, ale příběh bohužel nebyl zdaleka tak zábavný. Zejména proto, že obsahoval příliš melancholických pasáží, kdy je Johnny smutný z toho, že je málo člověk, Bůh ho nemá rád a padouši se neštítí ho rozmontovat. Naštěstí si punkáč Johnny občas parádně zařádil a Ben k tomu přihodil telefonování z kalkulačky, ale ani to tu čtvrtou hvězdu tentokrát nezachránilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie v ničom nezaostáva za svojim predchodcom. Jednoduchá, rodinná, americká sci-fi komédia. Tak sa mi zdá, že sa mi to páči ešte aj o máličko viacej ako jednička. Možno aj preto, že sa z toho vytratil ten militárny, armádny, nádych a asi tiež aj opozeraný Steve Guttenberg. Tento krát sa do hlavnej ľudskej úlohy pretlačil Fisher Stevens, ktorý hodne bodoval už v prvej časti. Ako ambiciózny prisťahovalec, vynálezca, Ben Jahrvi bol opäť výborný. Pobavil som sa. "Číslo päť žije 2". *** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Nesrozumitelné Oskarovy (Jack Weston) instrukce dvěma ozbrojeným kumpánům ve scéně, kdy je na chvíli polapen Číslem 5 (Tim Blaney) na stromě, v českém dabingu nedávají smysl. Jde o nepřeložené věty ve variantě anglické pig-latin: „act-ay ared-scay“ a „et-gay ehind-bay im-hay“. Tato mluva se vyskytne i v pozdější scéně. (mykhal)

Reklama

Reklama