Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

tempus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to lepší jak jednička, proto že zvážněl, obzvlásť když pozorujeme Číslo 5, hledajíc místo ve společnosti (při vyzvedávání Pětky z policejního skladiště jsem dokonce plakal), U konce je hodně znát tlačení na pilu, přičemž velký podíl má písnička „I need a hero“ (proslov na konci, je tak nucený, že jsem si ho dokonce na kazetě přehrál). Nebojte, zvážnění neznamená ztrátu hlášek (např. „Wandroova zbírka...to jsou tvé staré krámy? případně „Víš co má ty a mrtvé maso společného. Neutečete!“). PS: nejlepším( nejsmutnějším) je ve filmu, když píše Johny Pětka na zedˇ „Pomoz mi ...umírám“. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Jahrvi (Fisher Stevens) se po vyhazovu z Nova Electronic snaží uživit výrobou hraček - malých robůtků vyrobených dle vzoru jeho přítele, robota Johnnyho 5. Právě dostal zakázku od velké hračkářské společnosti, vyrobit stovky takovýchto robůtků - a k tomu potřebuje pomoc. Nejprve obchodníka s Rollexkama Freda, a pak i samotného Johnnyho 5. Problém ale je, že na továrnu, ve které mají dílnu si dělají zálusk dva zlodějíčci, a to hlavně z důvodu, že hnedka přes ulici je velká banka... Pokračování úspěšného filmu, které - jak už to u druhých pokračování bývá - je minimálně o třídu horší než jeho starší bratříček. Autoři se z příběhu oblíbeného robota snaži vytřískat ještě nějaký prachy, a tak musel vzniknout druhý díl. I když je příběh o hodně slabší, pořád je zde Ben Jahrvi - s jeho roztomilou indoangličtinou (indočeštinou) a samotný Johnny 5, který určitě slabší povahy ke konci dovede k pláči. Ale nebojte, určitě všechno dobře dopadne, a pokud budeme hodní, za pár let si i na Johnnyho 5 v Hollywoodu vzpomenou, a možná se dočkáme ještě dalších dílů.. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Fajn bylo, že Benova postava dostala oproti jedničce víc prostoru, kterej se povedlo sympaticky zužitkovat a kvalita vizuálních efektů je i po letech koukatelná. Míň už potěší slabší příběh (spoustu náhod a nelogičností budiž prominuto jako přirozená součást tohohle žánru před několika desetiletími zpátky), skromnější výprava, menší porce akce nebo nepříliš zajímavej Benův parťák, tři slabší hvězdy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Návrat k roztomilému robotovi se svou vlastní duší, který tak strašně rád sbírá informace. Druhý díl je trochu slabší než ten první, ale pořád dost dobrý na to, aby se na něj člověk podíval znovu. Hlavně mi tam chybí Steve Guttenberg, který v prvním díle ztvárnil vynálezce robota. Ale jinak je to fajn pokoukání 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem Mitsubishi, jsem Johnny pětka." Návrat po datech bažícího robota mě potěšil. Číslo 5 mne opět nezklamalo a Benovo komolení američtiny rovněž neztratilo na kvalitě, ale příběh bohužel nebyl zdaleka tak zábavný. Zejména proto, že obsahoval příliš melancholických pasáží, kdy je Johnny smutný z toho, že je málo člověk, Bůh ho nemá rád a padouši se neštítí ho rozmontovat. Naštěstí si punkáč Johnny občas parádně zařádil a Ben k tomu přihodil telefonování z kalkulačky, ale ani to tu čtvrtou hvězdu tentokrát nezachránilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Nesrozumitelné Oskarovy (Jack Weston) instrukce dvěma ozbrojeným kumpánům ve scéně, kdy je na chvíli polapen Číslem 5 (Tim Blaney) na stromě, v českém dabingu nedávají smysl. Jde o nepřeložené věty ve variantě anglické pig-latin: „act-ay ared-scay“ a „et-gay ehind-bay im-hay“. Tato mluva se vyskytne i v pozdější scéně. (mykhal)

Reklama

Reklama