Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Robůtek a jeho indický inženýr jsou pořád roztomilí, ale co si budeme namlouvat, je to prostě nastavovaná kaše... Chvilku jsem přemýšlel, co mi tak připomínala scéna, kde toho robota přepadne banda těch zlých a rozbije ho - a pak mi to došlo. Tohle: https://www.youtube.com/watch?v=swykWVwtUvk. BTW, všimli jste si, jak moc časté bylo v osmdesátkách téma člověk/stroj (Terminátor, Robocop, Short Circuit, Alien...) ()

Raphaell 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem kdy viděl v kině. Nevím, jestli mě víc nadchl on nebo kino jako takové. Jinak než za 5 to ale nejde, protože dojmy ve mě přetrvaly a ten film si ještě pořád pamatuju. Moje mamka byla vždycky odpůrkyně kin, přičemž nám dětem argumentovala tím, že za rok ty filmy stejně budou v televizi. Vzala mě teda mamka kámošova. Děkuju jí za to, protože takový pocity v kině bych chtěl zase někdy zažít. Už to ale asi nejde, všechno je jednou poprvé a zároveň naposled, s jedinečnou atmosférou, která se vpije do srdce a občas je cítit její sladkobolnou vůni. Někdy si to pustím aspoň na počítači, už teď se těším :) ()

Reklama

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Velmi roztomilý robůtek Johnny Pětka. Jeho dabing je super. Vzpomínky na mé dětství. Stejně dobrá jako jednička. Mohli by po 40 letech natočit trojku, Pětka by ani nemohl zestárnout. Je to ikona osmdesátek. Bylo mi ho fakt líto, když ho ničili a málem zemřel. Jeho optimismus bych chtěla ale mít bez té dětské naivity. Líbilo se mi taky, jak měl na sobě nálepku “Love animals. Don’t eat them.” ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra vůbec nepřišla horší kvalita filmu, jak tomu většinou bývá. Kompletně sešrotovaný Johnny 5 mi ve druhé polovině filmu rval srce, což vyvrcholilo jeho oživováním, kdy jsem byl skutečně naměkko. Navíc se lze poučit, že ošklivost a zloba tkví v něčem jiném, než ve vzhledu. Rytmická doprovodná hudba a zmatkářský Ben ještě posílili hodnocení, takže není důvod robotovi nedůvěřovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klasická nastavovaná kaše. Ačkoliv tuhle podívanou televize četně reprízovaly, nikdy se nepřiblížila ke skutečným rodinným srdcovkám (Sám doma, Cesta do Ameriky, Krokodýl Dundee), které si klidně a velmi rád zopakuju i v dávno dospělém věku. Zatímco výše zmiňovaným kouskům dle mého zub času příliš neubral, s „číslem pět“ je to přesně naopak. Větší rozpočet a atraktivnější prostředí velkoměsta. Výsledku ale stejně jako u jedničky zoufale schází výraznější režijní rukopis, řadě scén chybí tah na bránu, humor rozhodně není o salvách smíchu, postavy se nedostanou pod kůži. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama