Reklama

Reklama

John Henry Irons je konstruktér zbraní a génius v oblasti metalurgie, který s pomocí počítačové expertky Susan Sparksové vyvíjí pro americkou armádu ochranná brnění a novou akustickou zbraň, která nezabíjí, pouze nepřítele zneškodní a vyřadí z boje. Když je však jeho projekt sabotován bezohledným nadřízeným Burkem a Susan je při explozi v laboratoři zraněna zříceným panelem tak vážně, že skončí na vozíčku, rozhodne se znechucený Irons proti Burkovi svědčit. Poté co dosáhne jeho propuštění z armády, sám z projektu odejde. Vzápětí se však stane svědkem bankovní loupeže, provedené s pomocí své revoluční zbraně. Lupiči uprchnou dřív, než stačí cokoli zjistit. Následné pátrání ho přivede k Burkovi, který chce akustickou zbraň vyrábět a prodávat nejen pouličním gangům v Los Angeles, ale také teroristům po celém světě. Obrátí se na strýčka Joea a Susan a s jejich pomocí vytvoří ve své laboratoři speciální brnění, odolné všem klasickým zbraním i akustickým puškám. Zanedlouho se pak objeví v ulicích jako superhrdina, přezdívaný Steel, který potírá zločin a přes všechny překážky se chystá k rozhodujícímu střetnutí s Burkem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nejapná komiksovka druhého sledu, "rekvírující" svůj potenciál z neuvěřitelné topornosti někdejší basketbalové hvězdy Shaqa O´Neala (kterou vhodně krotí případný dabing) a hloupého scenáristického syžetu. Vážné notování filmu vůbec nesedí (mělo jít raději o parodii ve stylu MYSTERY MEN), co přednesená replika, to výživná oběť na oltář trapnosti a ústřední záporák? Judd Nelson je stejně mimo, jako celý film. Cenit si lze na podobném produktu jen jediného - snahy filmařských řeholníků, kteří svou slušnou prací zaručují, že celý snímek přes svoji nezpochybnitelnou nepovedenost nepůsobí jako amatérská sračka typu OCELOVÉHO MUŽE. 30% ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát dokonce dvě hvězdičky v souvislosti že by to mohl být stále zajímavý film pro starší děti (12-15?) i bůhví jaké brutality tam moc není. Ale pak jsem si řekl, že nevím proč by měly řešit ty nesmysly a především tu nereálnou naivitu, plus styl který se už ani v té době moc nenosil - ještě skousnutelné na přelomu osmdesátých a devadesátých let, ale ne koncem devadesátých. Jednu hvězdičku za na tu dobu ucházející efekty (sic asi nákladné... viz rozpočet 16M USD). ()

Reklama

solskjaer odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, nejtrapnějších a nejubožejších filmů , které jsem kdy viděl. Basketbalista Shaquille O´Neal by se měl držet svého koše a míče a hraní nechat na někom kdo tomu rozumí a Kenneth Johnson by se měl vzpamatovat vždyť zas tak špatný režisér to není aby se musel takhle veřejně ztrapňovat. Ve filmu jsem absolutně nepochopil ten krunýř co měl Shaquílle na sobě a když to tak vezmu nepochopil jsem vlastně nic. Hlavně však proč byla takováto blbost natočena! ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování jsem si říkal, že na béčkový televizní film recyklující populárního hráče basketballu to vlasntně není až tak špatné. Pak jsem se podíval sem a zjistil, že to je dílo s rozpočtem šestnáct míčů v dolarech. Když si tohle přepočítám o inflaci na současné ceny a provedu porovnání s jinými filmy, zjišťuju, že za stejné prachy jsem se už mockrát bavil o tři řády lépe. Zůstává tak jedna a půl hvězdy, které si dle matematických pravidel dovolím zaokrouhlit na dvě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice špatná DC komiksovka, navíc s minimem Claire Stansfield. Její tři scény a trojice kostýmů se nese v tomto duchu - hraje sexy sekretářku, jejíž předností jsou dlouhé nohy v černých silonkách - ale bohužel se příliš zastává svého šéfa, takže jeho novému parťákovi začne vyhrožovat (což v kalhotovém kostýmu vůbec nevyzní) - a proto se jí onen padouch postará o rychlou smrt při "nehodě" ve výtahu (a to už vůbec není sexy, protože má na sobě venkovní kabát). A padouchem je Judd Nelson, jehož jedinej snesitelnej film byl Otec rock'n'rollu: Příběh Alana Freeda, což není mnoho. Není o čem. Zbytek je vata. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film byl při rozpočtu 16 000 000 amerických dolarů považován za kasovní trhák, ale za první dva týdny promítání vydělal jen 1 700 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného komiksu (1993) Johna Henryho Ironse. (Terva)

Reklama

Reklama