Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a špičkově zahraný thriller (rozhodně ne horor!), který diváka pořádně podusí a vymáchá ve hnusu, který dokážou někteří vyšinutí jedinci vykonat. A ačkoli je explicitní násilí oproti jiným filmům ještě hodně odměřené, film dokázal zapůsobit mnohem více jak leckterý brutální hororový slasher. Pocity při sledování tak byly hodně silné. Postavy se chovaly hodně věrohodně a dalo by se říci i tak, jak by se choval v takové situaci normální člověk , což je u filmů tohoto typu často podřízené scénáři a logika jde stranou. Naštěstí tady ne. Ve výsledku mě ale moc nepotěšil závěr, který byl až nehezky tuctový a opět se nenaplnilo moje přání vidět, kdy hlavní postava rozstřílí v záchvatu vzteku a beznaděje padouchy na sračky. Nevadí, tak třeba příště. (A příště bych taky prosil více záběrů na Alonu Tal!) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No kurva! Tohle není film pro každého. Nechápu, že jsem ho roky přehlížel. Bez diskuzí jeden z nejlepší exploitů vůbec navíc s natolik zajímavým a zvráceným obsahem, že nemůžu hodnotit jinak než maximálně. Líbí se mi, že tvůrci nestojí ani na jedné straně barikády, pouze poněkud svérázným způsobem upozorňují na jeden z velkých problémů USA. Předem upozorňuju, že slabší povahy by to neměli sledovat a už vůbec by to neměli hodnotit !!! 90% ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film sleduje pokus dokumentárního štábu nezákonně přejít společně se skupinou mexických imigrantů hranici se Spojenými státy. Dál už to přestala být zábava, protože v tomhle drásajícím thrilleru snoubícím se s politickým tématem ilegální imigrace, přestalo být do smíchu úplně všem, včetně mě. Film kázal (což nemusel), počet zabitých rostl se stopáží (což zase v tomhle žánru chápu), inteligentní divák cudně klopil zrak (dával jsem si prsty přes oči, ale to se taky snad počítá), a čekal jsem, kolik jich nakonec uteče (počet nebudu prozrazovat, ale o tom třetím jsem si myslel, že je tak půlku filmu mrtvej). Nicméně, byl to možná horror, možná thriller, v půlce jsem ho nevypnul, zaslouží poctivý žánrový tři hvězdičky a doporučení drsnejm fanouškům ruční kamery. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Slušný nápad, ve výsledku ale celkem tuctovka. Banda cápků ve filmu, která filtruje vstup levné pracovní síly do své domoviny mě na jednu stranu oslovila svým zapálením pro věc (sice nevím jestli se někdy zamysleli nad tím kdo jim bude čistit bazény nebo kdo jim udělá taco, hmmm?), na druhou stranu však zklamala svým laxním přístupem ke skupince idiotů nudících se tak moc, že se rozhodnou nelegálním způsobem dostat do své vlastní země. Ve filmu se nám navíc opět objeví celkem rozšířený fenomén: AUTO PROSTĚ NESTARTUJE! To mě dokáže tak nasrááát. Abych to shrnul, Undocumented pracuje s originálním nápadem vcelku originálním způsobem (střídá se nám klasická kamera s found footage), bohužel však končí naprosto neoriginálně, když se navíc nedokáže vyvarovat ani tomu nejstupidnějšímu filmovému klišé. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si film zaslúži pochvalu, dá sa povedať, že všetko tu fungovalo . Príbeh, aj napriek svojej obohratosti nenudí, a ja som, čo sa nestáva až tak často silno súcitila s vskutku veľmi trefne vybranými a sympatickými hercami - obeťami. Zaujala ma výborná kombinácia ručnej kamery s „normálnou“ a niektoré scény mi prišli vysoko originálne ako napríklad ten americký „kvíz“, mexická „party“ , ale aj záverečný útek mal niečo do seba. Takže suma sumárum Undocumented zanechal kladný dojem a pre priaznivcov žánru sa myslím že určite oplatí vidieť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama