Reklama

Reklama

Kicucuki to ame

  • Japonsko キツツキと雨 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Začínající mladý režisér Tanabe Kóiči se ocitá v horské vesnici Jamamura, aby zde i se svým štábem natočil film o zombie. Zde se setkává s místním dřevorubcem Kiši Kacuhikem, kterému nikdo neřekne jinak než Kacu. Ten nejprve nechce mít s filmovým štábem moc co společného, ale postupem času ho natáčení zaujme a dokonce bude mít příležitost si v něm zahrát. (Zíza)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsme se hodně potěšil, protože filmy z prostředí fyzické práce mám rád, sledovat Kódžiho Jakuša v roli dřevorubce mě fascinovalo od první chvíle a zápletka o střetu tvrdého pracanta z lesů s filmařskou společností slibovala leccos zajímavého... jenže ono se z toho ke své i mé škodě vyklubala nesmyslná zombie kravina. Jelikož první větší záběr na filmovou kameru se zde objevil až ve druhé polovině, dlouho jsem měl alespoň napínavější pochybnosti, zda se nějaký film vůbec točí (mezi tím jednou vidíme ve střižně nepříliš kvalitní záběry), protože to vypadalo jako amatérsko-ochotnické hraní se na zombie apokalypsu a v jedné scéně jsem si vzpomněl na své bývalé žačky z nultého ročníku, které se vám jednou z ničeho nic na hřišti začali hrát na zombie. :o Ale jak se ukázalo, ti filmaři vše mysleli vážně. A sledovat přes 2 hodiny natáčení céčkové (nebo již zetkové?) zombie frašky v artově pomalých záběrech, nakolik to zní atraktivně absurdně, mě brzy přestávalo bavit a také relativně vtipné scény na mě v daném stylu po stránce humoru moc nefungovaly. Kromě řádky pěkných záběrů krajiny zůstával pro mě jediným světlým bodem jako obvykle skvělý Kódži Jakušo, jenže toho postupně v hlavní roli vystřídal nesympatický Šon Oguri, u něhož jsem měl zpočátku dokonce pocit, že snad jde o ženskou (ne moc pohlednou) s mužským hlasem... Kromě úvodních 20 minut a pár sympatičtějších záblesků i později zkrátka Dřevorubec a déšť nebyl film pro mě. [45%] ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příjemný nikam nepospíchající snímek, který vlastně hodně věcí neříká, na druhou stranu říká toho dostatečně natolik, aby bylo jasné, čím si kdo prochází a to je prostě príma. Je to opravdu velmi nenápadná komedie, až možná bude pro některé těžké tam ten vtip postřehnout, protože je opravdu až šikovně skrytý. Tím nechci podcenit něčí inteligenci, ale myslím si, že vychytání je spíš o praxi u japonských filmů než o čemkoliv jiném. Ačkoliv zde hrají skvělý mladí herci (Oguri, Kóra), tak jednoznačně veškerou pozornost na sebe strhl výborný Jakušo Kódži. Ospalý snímek z japonských hor vyprávějící jednu epizodu, která osvěžila stereotypní život vesničanů. Titulky. ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Odteď si asi i při sledování největších příšerností budu pokládat otázku, co se asi odehrávalo při jejich natáčení.. :-) Neskutečně roztomilý film s velmi pomalým tempem a s mnoha hodně vtipnými momenty. Oguri Shun opět nezklamal. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Klasická kvalitní japkárna plná specifického humoru a s několika nenápadnými vrstvami navíc.. Špatně na tom není vlastně asi nic..jen to tentokrát nechytne za srdce až tak nekompromisně jako jindy když se do toho japonci fakt opřou. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ospalá komedie s přestřelenou stopáží, kde skrytou hlavní roli hraje přenádherná příroda prefektury Gifu. Charakterový růst a psychologicky symbiotický vztah místního dřevorubce (Kôji Yakusho tradičně bezchybný) a mladého režiséra z Tokya je sice narýsován zkušeně a velmi nenuceně, nicméně 129 minut uspokojivě nezaplní. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama