Reklama

Reklama

Petr Pan: Návrat do Země Nezemě

  • Česko Návrat do Země Nezemě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Wendy s dcerou Jane a synem Dannym bydlí v Londýně sužovaném německými nálety. Je s nimi sama, protože manžel byl povolán do armády. Aby odvedla děti od neveselé reality, vypráví jim příběh o svém milovaném Peteru Panovi, chlapci, který odmítl vyrůst. Dvanáctiletou svéhlavou Jane, která nevěří na pohádky, takové nesmysly nezajímají. Brzy se ale i Jane ocitne v říši fantazie. Jednoho dne se zničehonic v jejím pokoji objeví kapitán Hook, který ji unese, protože si ji spletl s malou Wendy. Zachrání ji Peter Pan a ukáže jí celou Zemi Nezemi. Dívka se setká s vílou a dalšími známými postavičkami. Jane vypátrá, že piráti připravují na Petera Pana past. Pomoct mu může jedině ona sama, když začne věřit v kouzlo fantazie... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

novoten 

všechny recenze uživatele

Originál samozřejmě zůstává o něco výše, ale přes rozpačitou válečnou linku musím Wendyině ratolesti v hodnocení nenápadně pomoct. I na ploše zjednodušené variace již jednou viděného totiž Nezemě dokonale okouzluje, v samém závěru neuvěřitelnou silou dojímá a v první řadě má ve svých službách záporáka z nejslavnějších. Kapitán Hook by se mohl jen labužnicky usmívat a stejně by šlo o parádní podívanou. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

No deje sa tu prakticky to isté, čo v prípade Malej morskej víly alebo Levieho kráľa. Proste všetko rovnaké podľa jeden osvedčenej šablóny a bez ochoty na tom niečo zmeniť. Aj toto pokračovanie je prakticky o tom istom, čo aj prvý diel. Len s tým rozdielom, že sa to deje deťom pôvodného hlavného hrdinu. Jane, dcéra Wendy je unesená kapitánom Hookom v presvedčení, že ide stále o Wendy a že nezostarla.  Iné je tu možno len to, že je prenesená do Krajiny-nekrajiny len ona a jej mladší brat ostáva doma a že ona už neverí na rozprávky. Ale inak je tu zase to isté. Kapitán Hook sa stále snaží dolapiť Petra Pana a ten mu so svojou družinou stále robí zo života peklo. Jane im po určitom presviedčaní pomôže Hooka poraziť a vráti sa domov, kde sa Peter Pan znovu stretne s dnes už dospelou Wendy. A je koniec. Takže sa možno nejaký milovník Disney rozprávok urazí, ale toto nemôžem doporučiť rovnako ako prvý diel. Táto duológia sa jednoducho Disneymu nepodarila a ostal som sklamaný. Pretože od tohto štúdia očakávam určite niečo lepšie. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pokračování animovaného snímku Petr Pan z roku 1953 natočené klasickou animací. Hrdinou se stává malá Jane (dcera Wendy z prvního dílu), která v době války v Anglii se v noci dostává do pohádky o Petru Panovi. Zde si musí prožít své poznání, znovu uvěřit na pohádková stvoření a proměnit se zase z velké nevěřící dívky v pohádky věřící dívenku. Klasická Disneyho pohádka pro děti, které studio natáčelo před 50 let. Pro malé děti příběh jako stvořený, pro dospěláky také přijatelné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že v porovnání s vymazlenou animací Shreků, Úžasňáků nebo Tintinů je Never Land chudým příbuzným, ale co do skutečné pohádkové atmosféry je pro mě Walt Disney nepřekonatelný, a to i v případě takovéhle prskavky, u které ani nestihnete zavřít víko. P.S: Zdálo se to jenom mně nebo je Zvoněnka fakt kočka? ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Takmer 50 rokov po najznámejšom filme o Petrovi Panovi je tu ďalšie výrazné animované dielo, ktoré však akoby uviazlo v tých časoch a divákovi neponúka nič lepšie, akurát ide v rovnakých šlapajach so scenárom, ktorý sa mi navyše v niektorých bodoch nezdal vhodný pri porovnaniach realita a sny a deti a dospelý. Úprimne som čakal krajšiu rozprávku s nejakým výraznejším posolstvom. Možno pre malé detičky to je, ale tie staršie pri tom asi ťažko udržíte, lebo dnes sú obklopené nezmyslami a nevhodnosťami a chcelo by to skôr niečo na vzor rozprávky Wall-E, dokonca to tromfli aj seriálové rozprávky ako What's with Andy?, či The kids from room 402, no najmä tie z 90. a 80. rokov si detské srdcia získali viac, toto bola len príjemná spomienka na staršie dielo. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama