Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mladá žena, Maggie, se údajně vrátila v čase z roku 2054 a vytváří kolem sebe skupinu, kterou chce zachránit před něčím, co má přijít. Ale působí to spíš jako ujetá sekta. Jako bych se díval na mnohem nudnější K-PAX – jediná pointa je v tom, že filmu můžu i nemusím věřit a že mi zamotá hlavu. To se povedlo. Ale na sdělení takové myšlenky je 85 minut sakra hodně, protože přestože začátek (a konec) je ucházející, tak jak vám dochází, o co půjde, začíná to být nuda nudoucí. Aspoň že byla představitelka Maggie (Brit Marling) pěkná – takový mix Maggie Grace a Diane Kruger. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 3 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 3 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nema to konec! Ten zažranej hipster, co tak moc chtel natocit dokument byl strasne nesympatickej. Celkove to nedavalo smysl SPOILER: Co proboha delal ta cernoska v tom pokoji, ajky ta scena mela vubec pro cely film smysl... poc si pro ni neprisli do toho jejich sklepa?! Jak vubec mohal nekomu dokazat, ze je z budoucnosti... A s kym se ta mala holka tak zdravila... kdyz videtelne nemela zande kamarady, tka jaky tajny pozdrav?! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brit Marling účasť v malých komorných ambicióznejších sci-fi snímkach vďaka jej éterickému zjavu náramne sedia, dokonca až tak, že sa stala v tomto prípade spoluautorkou scenára. Problém je však v tom, že slušný námet nie je poriadne rozpracovaný a má rozhodne väčší potenciál, aký konečný scenár dokáže naplniť. S celkom premyslenou pointou prichádza na rad ale aj premýšľanie nad logikou toho, čo sa dialo predtým a prečo sa skupina na čele s Maggie chovala práve tak, ako sa chovala. Možno to chcelo gýčovo sa tváriacu sektu vymeniť za nejaké zmysluplnejšie hnutie, kde by prejavom prezretia nad sebou samým a svetom nebolo zvracanie jablka. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohoto filmu mě chytla na samém začátku a pustila až na konci. Je zde skvěle vystižen způsob fungování společenství, které se dá nazvat sektou a u kterého si nejste jisti, jaké má skryté motivace. Nejsem příznivce skupinových seancí, tak mi takové počínání nedělalo dobře, podobně jako hlavnímu hrdinovi, který se jejich působení dobrovolně podrobí. Napětí je zde vytvořeno z odstupu hlavní dvojice a zároveň z podmanivé osobnosti Maggie a je vystaveno tak, že diváka nutí přemýšlet. Zatím jsem neviděla film, takového typu, kdy je celý děj až klaustrofobicky sevřen. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podľa mňa výborný film, jednoduchý, komorný (až minimalistický), s nejednoznačným koncom ponúkajúcim divákovi viaceré možnosti interpretácie, s dobre vybudovanou atmosférou, ktorej nechýba psychológia, napätie, trochu mystiky a trochu tej ontológie pre moderného mladého človeka... jeden z tých zaujímavejších počinov uplynulého roka, ktorý nám zavialo z usa ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama