Reklama

Reklama

Mladou a ambiciózní Sarah Moss (Brit Marling) najímá elitní soukromá tajná služba a ihned jí zadává nebezpečný úkol. Musí v utajení proniknout do anarchistické aktivistické skupiny s názvem "The East" a zúčastnit se útoků na šéfy korporací, kterým bez trestu procházejí zločiny proti lidskosti. Čím více ale aktivity skupiny rostou, tím více se život Sarah ocitá v ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky celá premisa o enviromentalistické skupince "eko teroristů", kteří jsou svým způsobem každý kriticky poznamenáni konzumem a lidskou hamižností je velmi atraktivní ve své snaze podvrátit zaběhnutý systém. Celkově mám pocit, že se poslední dobou stává tohle "fightclubské" téma velmi protěžované (Elysium, Očista a další). Batmanglij se v průběhu filmu lehce otírá hned o několik tématů, od přehlížejícího konzumu společnosti (závěrečná scéna s jablkem je těžce mimo), pochybné farmaceutické firmy (téma mnohem lépe zpracované Soderberghem ve Vedlejších účincích) až po nahlédnutí do fungování "sekty" (zde se bohužel ani zdaleka nemůže srovnávat s Durkinem a jeho Marthou Macy Marlene). Dost zamrzí, že je režisér očividný fanoušek seriálu Homeland (ne, nevěřím, že je obsazení Jameyho Sheridana do téměř identické role náhodou). Navíc i hlavní postava má s Carrie z výše zmíněného seriálu leccos podobné. Závěr se bohužel sype jak domeček z karet. Taky chci být alternativní vegan nesnášející korporace a přitom vlastnit Iphone :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mizerná kvalita léků, plýtvání jídlem, vylévání sraček z továren do vody. Téma plné moderních ekologických postojů beru. Jenže tenhle ekothriller ve výsledku neosloví, jak by asi chtěl. Chybí mu dravost i tah na branku. Pod producentským dohledem bratrů Scottových bych očekával, že si tahle látka s několika palčivými problémy dneška i nad rámec scénáře víc sedne. Bývalá agentka FBI teď dostává výplatu od investigativní společnosti, která je tu pro prachaté klienty, kteří platí za vyčmuchání ekoteroristických organizací, které dělají jejich byznysu vrásky na čele. Členové jedné takové buňky, když netrestají prohřešky oněch korporací, ovšem dělají na můj vkus poměrně filmově nezáživné kousky. Objímají se, hladí, hrají flašku, vzájemně se myjí a vyznávají další rituály. Navíc „předělání“ (rozuměj zjištění té kruté pravdy a uznávání zcela jiných hodnot) naší hrdinky-tulačky je ve finále nesmírně pohádkové. Nic moc na tom nemění ani slušné herecké výkony Brit Marling, Ellen Page nebo Alexandra Skarsgårda. Tak trochu umělé, tak trochu dlouhé.. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nakonec se z environmentální agitky o ekoteroristech, proradných korporacích, nehospodárnosti kapitalismu a zkažené společnosti plné slepých ovcí stal naivní a absolutně nevěrohodný blábol o silně nevnímavé dívce, jež celý život přehlížela problémy soudobé společnosti, až konečně prozřela v partě uvědomělých bojovníků proti bezpráví. Hluboce neoriginální a docela přízemní. Atmošku to má v úvodu, pak to však "vyšperkuje" několik rádoby hlubokých momentů (jablíčko) a naprosto nelogických scén (hluchá dívka). Je sice chvályhodné, že jsou problematizovány patologické a nebezpečné společenské a systémové jevy, ale příště prosím lépe, věrohodněji a bez samoúčelného moralizování. 4/10! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě pořádnej kus pravdy ohledně kritiky mocipánů, jen je škoda, že do filmu až na Ellen byli obsazeni herci jejihcž charisma může soupeřit leda tak s charisma maďarskýho poníka. On i samotnej děj měl několik nelogik, při kterých si člověk připadá jak Vinnetou v iglů a který mu nedovolí se vcáknout do děje se vším všudy. Rozhodně to není film o napětí, ani o nějaký akci, spíš nakusuje zajímavý téma. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

K zamyšlení. Zahodil bych kariéru a byl ochotný překročit zákon, pokud bych zjistil, že svou prací napomáhám společnostem páchájícím nepravosti, nebo bych zavřel oči a držel krok? Nebo bych šel úplně jinou cestou? Celkem originální snímek, kromě trochy napětí a notné dávky lidského dilematu nenabízí nic zásadního, ani akčního, ani líbivého, ale mně se celkem líbil. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 2 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se již o třetí spolupráci režiséra Zala Batmanglije a herečky Brit Marling, který spolu spolupracovali na do té doby všech režisérových počinech. (Itar)
  • Velkého světla filmařského štábu osvětlovačů si lze všimnout v odraze Doktorových (Toby Kebbell) brýlí v okamžiku, kdy během jízdy automobilem popisuje Susan (Brit Marling) v krátkosti svoji historii. (Conspi)

Reklama

Reklama