Reklama

Reklama

Pohlednice

(festivalový název)
  • Japonsko Ičimai no hagaki (více)

Obsahy(1)

V tušení vlastní smrti předá japonský voják svému příteli Keitovi pohlednici se vzkazem pro manželku. Válka skončí a z původně stočlenné jednotky se domů vrací jen pár jednotlivců. Na Keita nikdo nečeká a vydá se proto za vdovou po svém kamarádovi, aby jí předal vzkaz. Setkání v obou probudí dlouho potlačované emoce. (MFF Cinema Mundi)

Recenze (3)

Moy 

všechny recenze uživatele

Tento film je převážně depresivní, a emoce hlavní hrdinky jsou často velmi hlasité, ale na mě nepůsobily příliš přehnaně. Velice zvláštně ale působí scény, zasazené do tak vážného tématu, které jsou vyloženě komické a při kterých si člověk říká, jestli je to autorský záměr, nebo omyl. Celkově jde však o velmi dobrý válečný příběh z trochu jiného prostředí a kultury než jsme zvyklí, a navíc pojatý z ne úplně tradičního pohledu ženy, kterou válka zasáhla stejně silně jako samotné vojáky, i když jiným způsobem. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

_CINEMA MUNDI_ Další příspěvek na téma "Válka je vůl", tentokrát z poměrně exotického prostředí Japonska. Film má velmi depresivní a skličující atmosféru, pouze několikrát narušenou nějakým komickým prvkem. Škoda občasného přehrávání herců, film pak působí místy divadelně. 80 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. Informaci z lektorského úvodu, že Pohlednici natočil osmadevadesátiletý Kaneto Shindô, který si k filmu zároveň napsal scénář, je možno chápat i jako varování, některé skutečnosti se dozvídáme dvakrát a některé i třikrát, podle toho, co kdo komu zrovna vypráví. Více tady. ()

Galerie (7)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama