Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Craig (Ice Cube) je obyčejný mladík, kterého propustili ve čtvrtek z práce, protože kradl krabice ze skladu. V pátek ráno se proboudí, ale to ještě neví, že ho bude čekat jeden z nejpodivnějších dnů jeho života. Se svým trhlým kamarádem a drogovým dealerem Smokeyem (Chris Tucker) se flákají na verandě Craigova domu místo toho, aby Craig hledal práci, jak mu otec nařídil. Oba posedávají a kouří marihuanu, když v tom přijede Smokeyův dodavatel zboží Velký Červ a chce po něm peníze za prodané zboží, ale Smokey mu řekne, že už to z Craigem všechno vykouřili. Velký Červ se naštve a vyhrožuje, že jestli ty peníze nebudou mít do deseti hodin, pak je oba zabije. A tak začíná honba za penězi pro záchranu života. Dokáží Craig a Smokey sehnat peníze a uniknout smrti před Velkým Červem? (Káronoš)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Tento diel ako aj pokračovania majú spoločné viacero vecí, pomalá dejová línia, bezstarostné prežitie dňa, húlenie a priemerný humor a občas žiadny, kedy dej proste len tak plynie a nič zaujímavého sa nedeje. Proste pohodový piatok v podaní dvoch černochov, ktorý si nejako extra nelámu hlavu s jedným problémom, kde zohnať peniaze, ktoré majú vrátiť. Filmy sú sprevádzané dobrou hip-hopovou/rapovou černošskou hudbou. Mimochodom čítam zaujímavosti a pozerám že film bol natočený za 20 dní. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nechytlo mě to. Věrná ghetto atmosféra sice fajn, ale smát se moc čemu nebylo. Ice klasicky hraje tak že potřebuje dobrýho parťáka, jinak úplně vyšumí, jenže Chris Tucker jen přehrával jak d*bil. Ani pár dobrých charakterů (fotrák, nadržená sousedka, Deebo, k*kot s natáčkama) to nespravilo. Vidím proč je to kultovní, ale pro mě takhle v neděli večer celkem uspávačka, jen sezení na verandě o hovně. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem o Pátku velký věci a měl jsem ho za kultovní řachandu i přes místní modré hodnocení, páč jsem zvyklej, že se čas od času objeví nedoceněná sračka, která ale funguje na svý vybraný publikum. Jenže Friday skutečně není nic moc. Není to film blbej, ale žánr komedie si moc nezaslouží, i když se tam Tucker celou dobu chová jako imbecil. V kombinaci s vážnějšíma momentama paradoxně veškerý komický vložky působí právě jako to navíc. Mně by přitom nevadilo hood drama střihlý absurditama, ale to by chtělo větší režisérskou váhu, než byl v tý době Gary Grey a rozhodně lepší scénář, než kterej spolu dokážou sesmolit Cube a Pooh. Pokud nesnášíte černošský filmy, pak pro vás následující věta nejspíš neplatí, ale: není to sice vyloženě špatnej film, je to nicméně pěkná nuda. Což je u komedie pěkně blbý. ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Co se týče černošských, gangsterských komedií, tak pro ty mám slabost. Je to taková příjemná odpočinková zábava u který vypnu mozek a kochám se černým humorem. Ale konkrétně u filmu Friday jsem spíše koukal na hodinky kdy už to má skončit. Jediné co se mě na komedii z raperem Ice Cubem líbilo, byla postava Smokey v podání skvělého komedianta Chrise Tuckera. Zápletka nudná a děj nezajímavý. Hodnocení:4/10 ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších ryze černošských komedií (ne, Eddie Murphy fakt není černej, i když tak vypadá). I když jsem velkým fanouškem tohohle pokleslého a všeobecně vysmívaného žánru, tak musím uznatm, že tady tohle "minimalistické" pojetí (i když těžko v tom hledat nějaký umělecký záměr, že, spíše nedostatek financí) sice nepropadává, ale vyčnívajících míst není mnoho. Hlavní dva homies jsou takové dva archetypy "borec plus zhulenec". Ice Cube , stejně jako většina ostatních herců rekrutovaných z rapbiz celebrit nehraje rozhodně špatně, a je jen otázkou, proč vlastně někdo považuje za herce Jima Carreyho, Nicholase Cage nebo Pavla Lišku a ne tady jednu z největších heavyweights in da game. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (38)

  • Hudobný album, ktorý môžeme vidieť v Craigovej (Ice Cube) izbe, je "One Nation Under a Groove" od formácie Funkadelic. V inej scéne jeho otec povie, že George Clinton bol chytač psov (odkazoval na jednu ich skladbu, v ktorej sa to spieva). Clinton bol členom Funkadelic. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama