Reklama

Reklama

Thomasovi rodiče odjíždí na víkend pryč a nechávají dům v rukou svého syna za příslib, že na jeho večírek přijde maximálně 5 osob. Thomasův limit je následně stanoven na desetinásobek. Jeho kamarád Costa se rozhodne, že uspořádá největší party, jakou jejich střední škola pamatuje. Místo původně plánovaných padesáti lidí přijde 2500 spolužáků a jejich známých, ti se velmi rychle vymknou kontrole. Ale na to, co je bude čekat, nebyl nikdo z nich připraven. Když chlapci přijdou po víkendu do školy, všichni je oslavují, na rozdíl od doby před víkendem, kdy nějakého Thomase a Costu ještě vůbec nikdo neznal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (867)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus. Výsledek je ovšem rozporuplný. Mladý borec se chce stát oblíbeným a tak u sebe doma uspořádá akci. Ale není to ledajaká akce. Jeho kámoši totiž zařídili, že o ní ví celé město. Jenže večírek se samozřejmě zvrhne... Celé je to točené ruční kamerou z pohledu první osoby. A teď mé výtky. Tak nejdřív mi přišlo hodně divné, že po tom, co ti borci za celou noc vypili, se pořád drželi na nohou. V Americe se sice prodává tvrdý chlast jenom do 20% a pivo má jenom 2%, ale i tak. Pak taky samozřejmě naprosto naivní americká idylka, že totální loser sbalí tu nejhezčí holku na škole. No a to jak tam pak naběhl ten borec s plamenometem, to už byla úplná kravina. A že ho jeho otec na konci za totální demolici jejich baráku ještě pochválil, už snad ani nekomentuju. Prý tam bylo kolem 2000 lidí, tak určitě. "Go home, Robert!" :D ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

LSD ve sprosté sošce trpaslíka, reálný trpaslík nacpaný do trouby a zkáza všude, kam se podíváš. Project X je splněným snem každého, kdo má rád opravdu divoké mejdany, hodně pěkné slečny a opravdu divoké mejdany. Nepsal jsem to už? :-) Tak teď chvilku reálně - všichni víme, že mnoho věcí/situací je ve filmu hodně nadsazených, ale komu to vadí, když ta párty vypadá opravdu drsně? Myslím, že tohle by se mohlo stát jakýmsi kultem a IMHO vcelku zaslouženě. Kdo od filmu o "párty, o které můžeme jen snít" čeká něco víc než jednu legendární kalbu, bude zklamán. 80 %. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Absolútny úpadok akýchkoľvek hodnôt. Nezastaviteľná dekadencia bez hraníc. Akt epických proporcií nehodný nízkeho hodnotenia, nech som akokoľvek proti. Chaos. Anarchia. World Gone Mad. Game Changer. Mnohokrát bolo povedané, že Project X je v podstate Animal House iPhone generácie. Dokonalo trefnejšiu definíciu by som hľadal márne. --- (10.10.2019) Po asi ôsmych zhliadnutiach za posledný rok zvyšujem na päť hviezd. Najväčším paradoxom je, že som v 2012 ako 16-ročný filmu udelil odpad. Prejde sedem rokov a z odpadu je 5 hviezd a pridanie do obľúbených. Degenerácia potvrdená, inak si to nedokážem vysvetliť... ♪♫ / (xx) / "It's a gnome. I guess he gets around.""Get me to do it for you" / The Pasadena Three / Project Xpensive / Declassified (<3 / x / x) (x / x) (x) (2012) (13.11.2018) (~8x2019) (10.10.2019) (16.10.2020) (18.9.2021) (10.6.2022) (7.9.2022) ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Je to vlastne klasický naratívny film s konvenčnou trojicou pubertálnych looserov, ktorí sa snažia zbaviť svojho nelichotivého statusu. Dramatický oblúk hlavného hrdinu sa nijako nelíši od iných klasických teensploatation. Čím však snímok vybočuje z rady je nekonvečný "dokumentaristický" koncept a jeho ideologická podvratnosť. Nápodoba found-footage filmov nie je síce dokonalá (najviac ruší užitie nediegetickej hudby), napriek tomu dokáže ošúchaný námet podať veľmi sviežo. Project X navyše oproti iným filmom zo strednej školy pôsobí miestami veľmi otvorene. Teenageri sú tu zobrazení bez akejkoľvek romantizácie ako stádo nadržaných šialených orangutanov, a film musí zákonite urážať každého slušného človeka (to je tá podvratnosť). Zamrzí len koniec, ktorý si musí splniť povinnosť ustanovenia heterosexuálneho páru. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O ničem. Koho zajímá nějaká mega akce, kde se všichni ožerou, všechno zkurví a pointa ani katarze neexistuje? Když dělá úchylárny Stiffler, je to prdel, tady je to trapný. Jediný, co mě zajímalo, bylo jak se to vyvine s tou sympatickou blonckou. Jediný vtipný okamžik byl tátův dotaz "Kolik tu bylo lidí?" Jako dokument to mohlo být zajmavý. # příběh 3 | hudba 4 | humor 1 | akce 4 | napětí 1 | pustil bych si znovu 2 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kde postava, co chrlí oheň, zapaluje sousedství, si lze všimnout, že hraje píseň „Battery“ od hudební skupiny Metallica. (cuish)
  • Tvorcovia sa snažili, aby sa vo filme objavili všetky etnické skupiny. (Greenpeacak)
  • Vo filme sa objaví skutočný diskdžokej Jesse Marco (DJ). (Greenpeacak)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Reklama

Reklama