Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 360)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na film som sa veľmi tešil. No priznávam, na takto miestami prehnano iniciatívne dialógy či monológy ohľadom "spasiteľa", alebo viery, ktoré sa priam vnucujú do mysle diváka, som teda absolútne nebol pripravený. Čo však na moje prekvapenie, nebol až taký problém. Paradoxne, snímku najviac ublížila úvodná polhodinka. Očakával som historický príbeh s "faktami" z biblie, miesto toho som dostal " Páno Prsteňovské" spracovanie o veriacich kamenných obroch, miestami nie zrovna najdokonalejšie efekty a "zdebilizovaný" fantasy príbeh. Neviem čo chcel týmto štýlom a krokom Aronofsky dokázať, no úspech mu to viditeľne neprinieslo. "Dokonalé" herecké obsadenie, či zábery "Tsunami", sme si zdarma mohli pozrieť aj na YouTube. Čo ma, ale prekvapuje najviac, sú názory jednotlivých užívateľov s mnohopočetným bodovým ohodnotením, ktorí za originalitu spracovania vzývajú na slávu "stvoriteľa". Polka z nich (ak nie viac), pracuje vo filmovom "priemysle" (alebo sa aspoň tak tvári), takže ich názor beriem ako odborný (keďže sa tak prezentujú). Za mňa, ako laika, sledujúceho farebne prelínajúce obrázky v záhadnej krabičke zvanej televízor - dávam Noemovi a jeho Arche - čiastočné nie. Lebo napriek negatívam, film zbehol pomerne rýchlo, nenudil, a nejaký ten odkaz ľudu, vďaka niektorým scénam, predsa len zanechal. Druhá polovica Noa, bola celkom slušná dráma. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to je tak, když se člověk na něco těší... Těšil jsem se na "Pompeii" - SRAČKA, těšil jsem se na "3D Godzillu" - NUDA, těšil jsem se na "Noah" - béčková píčovina... těšil jsem se na "V oku tornáda" , ale už mám obavy... Co se týče filmu NOAH, čekal jsem katastrofickou podívanou. Bohužel reklamované gigantické potopy trvaly asi 5 minut. Dalších 133 minut byly stupidní náboženské žvásty o tom, kdo je zlý a hodný... A grafika Kameňáků, to bylo něco příšerného, vyloženě béčkový film! A ke všemu hnusné, nesympatické herecké obsazení, prostě k poblití! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrazový vizionářství Darrena je fantastický, příchod zvířatek do archy je fakt stylovej, už chyběl jen červenej koberec. Herecký výkony tentokrát hodím systémem škola : Russell Crowe - 2 ; Jennifer Connelly - 1; Emma Watson - 2 ( a to jen o ty krásný hnědý oči ) ; Ray Winstone - 1 a dál už mě to nebaví. No a teď to hlavní, film osobně. Trošku mě přišlo zvláštní prolínat naboženskou tématiku s psychologií v tomhle plavu. Filozofickej rozměr beru, na některý myšlenky směrem k lidstvu slyším i ze spaní. Rozumím tomu, že bez naboženství by to u tohoto příběhu nešlo, ale zase to prolnutí z Pánem prstenů (boj obříků ) tady opět plavu. No naštěstí jsem se neutopil a odnáším si tak poměrně silnej zážitek, který si potřebuju ujasnit druhou a možná i třetí projekcí. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda. Hned od prvních titulků to vypadalo na krásnou sračku (v lepším slova smyslu) a už jsem se těšil na ten odpad!, ale v druhé polovině se to nějak zaseklo a už to bylo jen blbé. Ale Noe vykreslený jako záporák byl dobrý, jen to chtělo ještě víc epiky. Výsměšné dvě hvězdy. P.S. A nějaká píča vedle mě mi pořád svítila mobilem do ksichtu. Ale doma pak byla správně po biblicku řezaná, takže vlastně dobrý. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli by z toho měl Darren Aronofsky radost, ale moje první myšlenky po skončení Noema byly "hm, ale jo, bylo to fajn". Což asi není úplně ideální reakce na syrové veledrama o zkáze lidstva, ve kterém umře víc nebožáků než ve většině filmů Rolanda Emmericha. Noe je ale s výjimkou závěrečné thrillerové půlhodinky, která dokonale osvětluje Aronofskyho zájem o tenhle projekt, "jen" velkolepou přehlídkou kvalitního herectví. Všichni s výjimkou přebytečného Douglase "Ježíše" Bootha jedou na maximum (hlavně Emma!), bohužel se ale musejí pohybovat v jasně nalajnovaném příběhu, jehož veškerý vzletný přesah prostě nenahradí impulzivní touhu po něčem šokujícím, neotřelém nebo vyloženě strhujícím. Aronofsky zkrátka odříká, co mu Bible káže, vetkne si do toho pár ne zas tak kontroverzních prvků, a v závěru se na chvíli lahodně vrátí ke svým trýznivým kořenům. No a to je vše, přátelé, čekání na jeho další nevyzpytatelné mistrovské dílo tedy pokračuje. (6/10) ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Darren Aronofsky na place zakázal použití plastových lahví ve snaze reflektovat ekologické zájmy filmu. Herci byli kvůli tomu často dehydratovaní. Emma Watson (Ila) měla jednou takovou žízeň, že se ve svém karavanu omylem napila z hrnku s odstátou vodou, která v něm byla po celou dobu natáčení (tedy tři měsíce) a udělalo se jí velmi špatně. Režisér ji poté údajně řekl, ať svoji nevolnost využije pro svou roli. Watson si myslela, že vtipkuje. (Michi88)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama