Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf dobročinné organizace, která lidem poskytovala zdarma potraviny, je ráno zavražděn u benzinové pumpy. Celý incident viděla svědkyně, ta ale nechce mluvit. Když na ni policie zatlačí, dá jí popis pachatele. Ten to ale být nemohl... Třináctiletá dívka Nessie Bürgerová žije po smrti matčina přítele jen s matkou Tinou. Tina není schopná najít zaměstnání a celé dny tráví jen před televizní obrazovkou v depresích a v alkoholickém opojení. Nessie se snaží ze všech sil udržet domácnost alespoň trochu v chodu a shání peníze, kde se dá. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy Gerda Zahna – a její život se ještě zhorší. Přestože je očividné, že ví, kdo je vrah, hrozně se bojí promluvit, aby ona nebo její matka nepřišly o život...
Mrtvý Gerd Zahn se snažil pomáhat chudým lidem ve čtvrti, kde Nessie žije. Každý den poskytoval potřebným zdarma potraviny, které získával od bývalého zaměstnavatele. Sám žil s mladou atraktivní manželkou Leoni v krásném domě ve čtvrti, kde bydlí lidé, kteří nouzí netrpí. Kdo ale mohl mít zájem na jeho smrti?
Lidé, kterým pomáhal, o něm mluvili dobře. Při vyšetřování však vychází najevo, že Gerdova finanční situace nebyla tak růžová, jak se na první pohled mohlo zdát. Byl propuštěn z práce a své ženě tvrdil, že ho pak vzali zpátky. Nebyla to však pravda. Chudí nezaměstnaní si k němu dávali do úschovy své úspory, aby nepřišli o dávky v nouzi. Gerd tyto peníze zřejmě zpronevěřil, ale věděli to ti lidé? Mohl být tohle motiv vraždy? (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama