Reklama

Reklama

Spojení

  • Velká Británie Making the Connection
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2010, 32 min

Dokument prozkoumává veganský životní styl, který v sobě snoubí lahodné a zdravé jídlo, ale i zpomalení či zastavení mnoha etických a globálních hrozeb, kterým čelíme dnes nebo které na nás teprve čekají v budoucnu. Je rozdělen na osm kapitol, ve kterých vystupuje šéfkuchař, vrcholová atletka, odbornice na výživu, matka a fitnes instruktorka, poslankyně britského Parlamentu, farmář, ekolog i zpěvák a básník. Všechny tyto osobnosti spojuje veganství, na které každý z nich nahlíží z trochu jiné perspektivy (jako na vrcholné gurmánství, zdravý životní styl nebo řešení sociálních či ekologických problémů). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je veľmi pozitívny. Argumentácia je logická, jasná a nenásilná. Zrejme som podobne ladený kúsok potrebovala vidieť práve dnes, pretože keď sa dívam na všetkých účinkujúcich, znova mi to trochu pomáha uveriť, že neni celý svet plný len tupých konzumovateľov zvieracích mŕtvol, ktorí vidia len svoje pažeráky, majú problém s rešpektovaním odlišného názoru i samotného života a o nejakej etike, či súcite, v živote nechyrovali. Jedine takíto ľudia ma držia nad vodou a pre ich existenciu som ešte schopná nevzdať sa nádeje na aspoň trošku lepšiu budúcnosť pre planétu, zvieratá a pre nás. A ak sa toto niekomu zdá nepravdivé či extrémne, prídite ma navštíviť zariadim vám exkurziu na našej mliečnej farme hrozy a naberiem vám čistej pramenitej vody z miestneho potoka.... Ručím vám za to, že už nikdy nič iného nevypijete, pretože tento bude podľa stupňa znečistenia rozhodne váš posledný. Takýto svet vy čo zosmiešňujete veganstvo, budujete pre svoje vlastné deti. Blahoželám. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Helo - Odkiaľ berieš, že z globálneho hľadiska to (nikdy) nebude fungovať? práve naopak, živočíšne poľnohospodárstvo ničí celú planétu - Cowspiracy. Ďalej píšeš, že nemáme písať komentáre o tom, ako sa dá všetko nahradiť, prečo? Tvoja ignorancia nemení nič na tom, že sa to dá. A prečo si vylievaš zlosť na čsfd? ak ťa to tak strašne urazilo, že jedna vegánka ti niečo nútila, tak prečo si to nevyriešil s ňou ale nás si tu sem prišiel otravovať? Chudáčik, jeden človek mu niečo núti, pričom vegánom sa živočíšne produkty nútia neustále (telka, billboardy, reštiky, školské jedálne, rodina, kamaráti atď. a v neposlednom rade ty sám, ktorý si na profil o vegánstve začal propagovať žranie mäsa) Beckett51 - áno, preto ty ich musíš zabíjať o 100% viac, žratím zvierat, ktoré požrali plodiny, kvôli ktorým sa musel vyrúbať les/dažďový prales. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, který ukazuje spoustu důvodů, proč se stát veganem. Nejde jen o utrpení zvířat, ale i o zdraví, přírodu, planetu a o celou naši populaci. Nechápu, jak někdo po shlédnutí tohoto dokumentu může bez výčitek dál jíst maso. Pro inteligenty typu Helo dodávám, že lvi jsou masožravci, proto není žádný důvod učit je jíst rajčata. Ale my máme na výběr... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Teď z nás chtějí udělat býložravce. A co potom? Budou učit lvy žrát rajčata? No dobře, s něčím se tam dá souhlasit, ale globálně je to prostě blbost, která nikdy nemůže fungovat.... jdu si dát grilovaná vepřová žebra. Edit: Pro uživatele typu Krissty (jejíž sarkasmus se dá brát jako urážka vůči mé osobě, i když si to možná já za ten svůj sarkasmus zasloužím - uznávám - ale byl jsem zrovna po hádce s jistou vegankou a tak jsem byl prostě v takové náladě. Nikomu ale nic nenutím a ať si je vegan veganem, nic proti nim nemám, dokud to nenutí mě(důvod oné hádky)) dodávám, že lidé a podobné opice jsou po stovky tisíc let všežravci. Ve výsledku by i lev měl na výběr, kdyby si mohl uvědomit, že má na výběr. To nic nemění na tom, že by mu jisté věci zřejmě chyběly (a prosím, žádné komentáře o tom, jak se všechno dá nahradit). ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Benjamin Zephaniah: - "Stejně jako se snažíme skoncovat s rasismem, sexismem a věkovou diskriminací, tak můžeme všichni skoncovat i s druhovou nadřazeností. Rostlinnou stravou a veganským způsobem života tak můžeme vyjádřit svůj vrcholný nesouhlas s vykořisťováním zvířat. Snižováním poptávky po zvířecích produktech každý den jednáme ve prospěch zmenšení utrpení a zabíjení zvířat." & Benjamin Zephaniah: - "Důkazů a důvodů přibývá - soucit, zdraví, životní prostředí, znečištění vody, pomoc rozvojovým zemím, bezpečné a zdravé jídlo, nárůst populace, udržitelnost, deštný prales. Takže když se lidé ptají: 'Proč jsi vegan?', otázka by možná měla znít: 'A proč ty nejsi vegan?' Prosím, spoj si to." ()

Reklama

Reklama