Reklama

Reklama

Sedm projevů milosrdenství

(festivalový název)
  • Itálie Sette opere di misericordia (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva lidé na okraji společenského zájmu stojí ve středu zájmu filmového debutu bratrské režisérské dvojice Massimiliana a Gianluca De Seriů. Mladá rumunská imigrantka si na základní potraviny musí nakrást, přičemž opuštěný stařík se zdá být ideální obětí. Dívka se starci vloupá do bytu a na několik dní jej zamkne v komoře. Prvotní lhostejnost ale vystřídá zvláštní empatie spoluprožívaného utrpení. Snímek zaujme zobrazením syrové reality života bez domova a minimalistickým vyjádřením vztahu dvojice, která se navzájem dorozumívá prakticky jen s pomocí gest. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Ještě mne čekají dva soutěžní filmy, už teď však doufám, že se nová vlna evropských režisérů neprosadí. Až na výjimky jsou filmy v podstatě stejné. Popisují se příběhy lidí na okraji společnosti, často šílených či různě vykolejených, obvykle nesympatických. Tyto postavy naprostou většinu stopáže promlčí nebo prokouří. Neusnout je sakra problém, stejně jako na závěr pochopit, oč na plátně běželo. A Sedm projevů milosrdenství není výjimkou... 60% ()

flakik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dost silné kafe. Ačkoliv se ve filmu prohodily snad jen dvě věty, oka jsem nezamhouřil a spíš se držel sedačky, abych neodešel. Silné naturalistické záběry, silný nihilismus, to asi film představuje nejlépe. A vážně tam bylo 7 projevů? Já napočítal jen 6, ale znovu už to vidět nechci, tak budu raději věřit, že jsem se přepočítal. ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Takže podle mě je to takhle... Tvůrci artových filmů jsou si moc dobře vědomy toho, že když natočí v dnešní době film, který možná nechápou ani oni sami a dají do něj navíc ještě nějakou tu "husťárnu" jako bonus, tak jim vždycky někdo někde dá nějakou cenu (porota se asi stydí, že film taky nechápe a aby nevypadala blbě, tak radši oceňuje:). No a Sedm projevů milosrdenství, ač to vlastně není úplně zase tak blbý nápad a rozhodně ne blbě zpracovaný, do téhle rovnice zapadá - nahýho seschlýho důchodce do filmu normální člověk prostě nedá! ()

kockopes 

všechny recenze uživatele

Divácká porota Febiofestu 2012 "Projekce za trest" Neusnout nejen v projekci bez dialogů, ale i v jakési líné kameře je dost silné kafe. Zvlášť, když to běží až večer... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama