Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory číslovce v názvu se nejedná o přímé pokračování hongkongského hitu Odposlechnuto, uvedeného před dvěma roky na Febiofestu. Novinka pouze představuje opětovné spojení režijního a scenáristického dua s totožným hvězdným ansámblem na dalším příběhu o informační špionáži, odposlouchávání a pochybných finančních machinacích. Příznačně pro dobu po světové finanční krizi stojí tentokráte v popředí motiv manipulování akciových trhů, který je rozveden do podoby intenzivního akčního thrilleru o morálce a odplatě. Ačkoli filmaři vsadili na energičtější styl, hlavním pilířem filmu opět jsou poutavě profilované postavy, ztvárněné nejlepšími hongkongskými herci. (Filmasia)

(více)

Recenze (5)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ustredne herecke trio (rovnake ako v jednotke) hra uplne ine postavy, cim sa eliminuje dejova nadvaznost, ovsem zaujimavostou je charakterova protipolovost postav hranych tym istym hercom v jednotlivych dieloch. Minimum akcie z prveho diela dodavajuce mu punc intimity a hlbsieho zamerania na postavy sa v dvojke s narastom akcnych scen znacne riedi. Akcne sceny tak su viac efektne ako efektivne a cely film krasne naplna formulku "bigger the scope, lesser focus on details". Obstojny high tech thriller, s dobrym soundtrackom a s postavami v roznych urovniach sedi nez bipolarne zjednodusujucom Black&white osateni. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

FINANČNÍ SVĚT JE PLNÝ TAJEMSTVÍ....... /// Rád mrknu mezi frajery, kteří vědí, že štěstí není náhoda. Jedničku jsem neviděl a nemám pocit, že bych o něco přišel. ,,Sit yan fung wan 2“ je jako dlouhý obchodní jednání, kde se často neděje nic podstatnýho a všichni se tvářej, že nic zajímavějšího nikdy neřešili. Pravda, ty akční scény jsou navoněný, ale rozmáchlost děje je rušivá (nudná) a hodně minut nepřináší nic objevnýho či důležitýho. Ani pro toho, kdo má nějaký akcie... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Trénuju s motorkou na souboj v karate. 2.) Ty kurvy z Wall Streetu mi zabily tátu! 3.) Thx za titule ,,beke“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

První Overheard se svou kvalitou takřka vyrovnal božské trilogii Infernal Affairs od stejných scénáristů. Skvělé charaktery, perfektní dialogy a nulová omáčka okolo. I přes relativní minimum akce jde o jeden z nejlepších thrillerů poslední doby. O to je překvapivější, že Overheard 2 se stejnými scénáristy a stejnými herci má se svým předchůdcem společného méně než by se dalo očekávat. Námět je sice zdánlivě podobný, ale ústřední trio hraje úplně jiné role a z konverzačního thrilleru se skoro stala akční bondovka. I přes špičkovou kvalitu akce jde o mírné zklamání, neboť příběh, byť stále očividně z pera vele-talentovaných autorů, má nyní přeci jen blíž akčním blockbusterům než špičkovému krimi-thrilleru jako byla Volavka či první Overheard. Velké úsilí padlo zejména asi na snahu být co nejaktuálnější (finanční krize, atd.) a to se povedlo bez výhrad. Overheard 2 je bez debat špičkový akční thriller, ale faktem je, že méně honiček a více dialogů prvnímu dílu slušelo o něco víc. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Nice work. Paradoxne mi trochu lepšie sadol film "pod dohľadom" čínskeho da ge, možno i preto, že ústredné herecké trio v ňom ťahalo spolu, zatiaľ čo tu sa ich chémia trochu rozbíja. Ale nebudeme plakať nad rozbitou vázou dynastie Ming, ktorá vládla tak dlho, že tých váz by mohlo ešte zopár byť. (a teraz ma nejaký historik / archeolog tak spraší, že to až pekné nie je, za túto moju neerudovanú kvázivtipnosť). Priznávam, že som to najmä ja, kto ťahal za kratší koniec, vdaka nedostatku vo vzdelaní jazykovom - čínština do ucha i oka neumožnila mi 100% pochopiť niektoré spletitosti a nespletitosti. A najmä som sa pobavila na sebe, lebo som si neprečítala nič o vzťahu k jednotke, alebo som to pochabo vypustila, tak som si narobila prekvapenia :D. Bude zaujímavé, kam sa "trhová" kriminalita vo filmoch HK poberie. Nieže by toho bolo na mraky, nejako výraznejšie som postrehla ešte trh s nehnuteľnosťami v Dream Home, že áno :P ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcemu dielu má toto pokračovanie veľkolepejšie, akčnejšie a komerčnejšie prevedenie, ale nemyslím si, že by to bol ideálny smer. Určite poteší kvalitná vizuálna stránka, dobre zvládnuté akčné sekvencie, ktoré ale tvoria hlavne naháňačky, ocenil by som skôr rozmanitejší výber a samozrejme aj skvelé obsadenie v zložení Louis Koo, Daniel Wu a Lau Ching-Wan, ktorí tu predstavujú odlišné a zaujímavé postavy, ale dejovo mi to neprišlo až tak zaujímavé. Finančná tématika sa tu už nevyužíva tak atraktívne a napínavo, ako predtým, celkovo tomu chýba tá správna osudovosť, ktorá by ma prinútila obávať sa o postavy, dej síce obsahuje viacero dôležitých prvkov, ale žiadny mi neprišiel dostatočne výrazný, takže ma to nedokázalo vtiahnuť a bolo mi takmer jedno, ako sa to skončí. Takže síce nemám dôvod byť zbytočne kritický, nenudil som sa a kladov je tu pomerne dosť, ale predchádzajúci diel bol podstatne zaujímavejší a lepší. A aj na ten štandardný akčný thriller by som tu predsa len potreboval viac akcie a väčšiu dynamiku. 59% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v Hong Kongu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama