Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Sir George, který kromě jiných velkolepých lidumilných aktivit zakoupil i kus deštného pralesa, aby tam bojoval za přežití nosorožců, zjišťuje, že jeho finanční situace nevypadá právě růžově. Jeho poradci ho o tom informují v malém letadle, milionář má už ale řešení: bude se vydávat za mrtvého a o jeho dědictví celkem 135 milionů dolarů se rozpoutá zatím největší světové sportovní zápolení Megathon. Sir George, ač nikdy nebyl ženat, má tři potomky: Lucy, Dudleyho a poněkud zženštilého Alexandera. Ti se spolu s dalšími mužstvy dlužno podotknout složenými ponejvíce z profesionálních sportovců mají zúčastnit velkého sportovního klání na zemi, ve vodě i ve vzduchu, v jehož cíli čeká vítěze odměna 135 milionů dolarů (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol kinematografie atrakcí. Absurdní a neskrývaně vachrlatá zápletka tu ospravedlňuje bombastickou mocninu "Her bez hranic" a "Red Bull Cupu". Willy Bogner vytvořil a nasnímal lyžařské akční sekvence pro několik bondovek, ale vždy ho mrzelo, že tam sportovní akce tvoří maximálně 10 procent filmu. Celou svou autorskou filmografii směřoval k tomu tento poměr převrátit a "Oheň, led a dynamit" představuje v jistém ohledu její vrchol. Ne proto, že by zde žádná zápletka nebyla (to přišlo až v jeho pozdějších filmech), ale právě proto že je tak neskrývaně zhůvěřilá. Přitom ale zůstává funkční, když ospravedlňuje neutuchající příval atrakcí všeho druhu, který zahrnuje jalové verbální i slapstickové humory, hitovky na soundtracku, okázale bláznivý product placement i cameo výstupy všemožných mezinárodních osobností. Prim zde ale hrají jednotlivé fantasmagorické disciplíny v úchvatných přírodních scenériích a jejich krkolomné pokořování. Vůbec tu nejde o to, kdo vyhraje, ale jaké různorodé překážky lze do cesty sportovcům nastražit, aby jejich co nejefektnější zachycení vyvolalo co největší úžas. Jistě, že to je antiteze a totální vulgarizace principů akčního blockbusteru, ale přinejmenším v poměru spektáklu vůči celkové stopáži se nikdo na světě, ani v Hollywoodu, ani v Hongkongu nevyrovná německému magnátovi Bognerovi a jeho fantasmagorické estrádě napříč elementy (přinejmenším do příchodu "Mad Max: Fury Road"). ()

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Keď som bol malý, mali sme túto komédiu na VHS. Videl som to veľakrát a u mňa sú to zaslúžené 4 hviezdičky. Film nenudí, profesionálni športovci a kaskadéri odvádzajú veľmi dobrú robotu, hudbu 80tych a 90tych rokov môžem oveľa viac ako dnešné "songy"... Proste super. A titulná pieseň je tiež fajn, taká plná energie, presne, akú bolo treba k športovej komédii. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost. Něco jako děj tady nečekejte, ale jestli čekáte přehlídku okázalých kaskadérských kousků, tak do toho jděte. Moore na začátku vzpomene na Bonda, když vyskočí z letadla bez padáku, pak už se stáhne do pozadí a na scénu nastupuje Bogner a jeho grupa. Pár šílených vtípků (Přistání s padákem na hřbitově vede) a hlavně pár docela drsných pádů který ty kaskadéry musely bolet. Čtvrtou zcela neobjektivní hvězdu dávám za tu non plus ultra šílenou poslední půlhodinu. Hrozně moc mi tahle poctivá filmařina chybí v dnešních filmech.70% ()

MiSHeC 

všechny recenze uživatele

Aj keby som to chcel hodnotit stvrtinou hviezdicky, pri takom velkom pocte pozreti by tento film nazbieral plnych 5. Videl som ho prvykrat asi v dobe, ked som mal 8, potom 9, 10 atd. V sucasnosti by som ho asi oznacil za bullshit, ale podla mna je tam par zaujimavych napadov... anyway, davam nostalgicko-infantilnych 5* :) ()

Hever 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že by mě film vyloženě naštval svou imbecilitou, narozdíl od mnohých špatných českých crazy komedií (jako jednu za všechny: Jak ukrást Dagmaru). Celé je to tak přitažené za vlasy, nereálné, překombinované a tak "crazy", že se občas neubráníte úsměvu nad vyloženě groteskně pitoreskními situacemi. Třešničkou na dortu je pak samotný závod, který se počtem zničených věcí a kaskadérů vyrovná snad i Kobře 11. Němci jsou holt komisáry. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Na hudební stránce filmu se podíleli mimo jiné: Deep Purple (skladbou „Fire Ice and Dynamite“), Bonnie Tyler (skladbou „Break Out“) nebo Chris Thompson (skladbami „Never Give Up“, „Wire it Up“). (GASTON73)

Reklama

Reklama