Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

13. bondovka - K Chobotničce mám osobní vztah. Už ten skvělý začátek s letadélkem Acrostar na kubánském letišti. Mistorvská kaskadérská práce. Nabízí geniálního, přesto zapomínáného padoucha - generála Orlova. Jeho výklad šíleného sovětského útoku na Evropu miluji. Atomová bomba sice není moc originální, ale ukradené carské klenoty to vynahrazují. A pak ta partička pomocníků - úchylná dvojčátka Miška a Griška, Gobinda /Sandokan Kebir Bedi/ a jeho originální atentátky. A samotná Chobotnička? Maud Adams je i ve svém věku velice sexy. A vlaková scéna - jedním slovem nádhera. Zamrzí jen protahované finále (nemyslím vlakové, ale útok na Chánův palác) a právě Kamal Chán - je to vina scénáře, protože Louis Jourdan je nádherně svinský egoista. Jdu proti většině, když řeknu, že je to jedna z nejlepších Bondovek. Je vidět, že Moore už nestíhá, ale on sám už chtěl minule skončit. Ale dostal nikdy nezveřejněnou sumičku, tak kdo by odolal :-) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 13 - Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Chobotnička je směsí troufalosti, humoru a kaskadérských kousků. Občas mě napadal Lipského Cirkus bude!, klaunů a zvířat je vážně až až. Zdařilý je nicméně hned úvod, obecně druhá bondovka od Johna Glena nabídne dost slušných nápadů. Ostatně kaskadéři se asi dost zapotili, už jen proto, že Roger Moore je přestárlý a evidentně nestíhal. Fajn je feeling dalekého Orientu, potěší tenis na tržnici. Méně pak nechtěně úsměvný úprk „z lovu“ v džungli. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Indická bondovka nevznikala v jednoduché době. Visela nad ní pomyslná hrozba třináctky a fakt, že jí bude konkurovat neoficiální díl s navrátivším se Seanem Connerym. Nicméně stálý tým byl zachován, Moneypenny dokonce získala asistentku ;) ...a ač se vyloženě nepovedlo párování indického dobrodružství se špionáží situovanou do východního bloku, jako celek Chobotnička velice uspokojila. Moore jako obyčejně nešetřil bonmoty a absolutně nezklamala také Bondova oblíbená dívka Maud Adams. Ta se poprvé objevila už v Muži se zlatou zbraní a příště se na ní nezapomnělo ani ve Vyhlídce na vraždu. Tehdy měl Bond vyložené štěstí na Švédky, protože kromě Adams z této země pocházely také její blonďaté protihráčky Britt Ekland i Kristina Wayborn, které ovšem nebyly nijak výrazné. Kapitolou samo o sobě je samozřejmě také obsazení Kabira Bediho jako záporákova věrného sidekicka Gobindy. Což vedle Sandokana vytvořilo nesmrtelný základ jeho celosvětové kariéry. Suma sumárum polemizujme tedy ještě o kvalitách hlavního šlágru a dojdeme k solidní bondovce, která sice není dokonalá, ale zároveň v mnoha ohledech odolala času a to z ní činí pro mnohé oblíbenou část série. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Když Bond (Roger Moore) vstupuje do cirkusu, je noc. Když z něj po přibližně třech minutách odchází, je den. (Redix)
  • Ve filmu parkrát zazní označení "Majetek dámy", originále "The Property of a Lady", což je název "bondovské" povídky od Iana Fleminga. (cheyene)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama