Reklama

Reklama

Recenze (7)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Estetika indického populárního filmu se v posledních několika letech posouvá dopředu tak rychle, že zatímco 5 let starý první díl mohl být v době premiéry označen za "typický moderní Bollywood", stejně laděná dvojka v kontextu současné produkce mumbajských studií působí jako zastaralý, hypertrofovaný camp. Ač si tím nejspíš nadobro zhatím šanci, že někdy získám image přemýšlivého intelektuála, musím ovšem uznat, že mě tahle extrémně nadrealistická a fetišistická poetika docela baví a že se jí dokonce daří odvádět pozornost od stupidní (ve smyslu věrohodnosti a logiky) zápletky. Duo Abbas - Mustan zřejmě nechtělo nic riskovat, takže Race 2 je do nejvyšší možné míry variací toho, co jsme mohli vidět už v Race bez číslovky - oproti minule sice došlo ke zhoršení scénáře (neustálé twisty nejsou tolik zábavné a většinou ani překvapivé), ale to je vykompenzováno znatelně lepší akcí (bohužel už ne lepšími triky). Stále jsem myslel na tři hvězdy, ale když jsem viděl, jak Ranveer zastavuje prchající automobil pomocí motorového člunu, nebo jak vyskakuje z padajícího letadla v kabrioletu s vestavěnými padáky, řekl jsem si, že takový film přece nelze hodnotit jako průměrný... ___________ P.S. Ta Anilova kryptická sexuální scéna je skoro na úrovní legendární trhající se pavučiny v Ganga Jamuna Saraswati. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nenáročnou oddychovku s nějakým tím překvapivým zvratem. Zábava se nekonala a překvápko taky ne. Nejvtipnějším momentem je snad to, že John Abraham na začátku nechal explodovat svou bejvalku ze skutečného života. ()

Reklama

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Všechno je větší než posledně. Naši "hráči" jsou ještě nechutněji bohatí. Naše kočky ještě více sexy. Naše auta jsou rychlejší. A náš příběh má ještě méně logiky. První Race byla slušný filmík, který žádné pokračování nepotřeboval. Musím se zahanbeně přiznat, že ani to pokračování mi nebylo úplně proti mysli, na svoji obranu však chci uvést, že jsem tři dny předtím strávila organizováním rodinné oslavy, a když jsem znaveně padla do polštářů, tak jsem chtěla něco nenáročného. A jako nenáročný divák jsem nebyla úplně zklamaná pozorováním zlodějů v oblecích, kteří se snažili přehrávat něco, co připomínalo příběh. V prvním filmu šlo hlavně o soupeření dvou bratrů, záminkou k celému Race 2 ale zdaleka není žádný silný impuls. A díky tomu, že víte, jak to vypadalo minule, nevěříte už z principu nikomu, takže ani všechny zvraty jsou jaksi čekané. Saif je slušný, John hrozný (umí pouštět hrůzu asi tak jako gumový medvídek). Jacqueline je jednou z hereček, které jako křoví fungují dobře, ale nemůžete od nich moc čekat, a vůbec se nedivím, že Deepika chtěla z filmu vycouvat. Nemá vůbec co dělat (ačkoliv vypadá úchvatně). ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Dle zdejšího hodnocení žádná sláva, ale já byl s výsledkem spokojený. Tento druhý díl se mi rozhodně líbil více, než následující třetí, avšak pokračování se nekoná. Jedná se o zcela jiné příběhy. Očekával jsem více akčnosti a přestřelek, takže po této stránce jsem se cítil ošizený. Oproti tomu všeobecná zamotanost, kdy nevíme, kdo je s kým a jaké má skutečné úmysly, se mi moc líbí. První část působila daleko svěžejším dojmem než následující, ve které zajímavost a energie pomalu, ale jistě vyprchávala. Nechci říkat v nudu, ale přeci jen to bylo celkově slabší a méně výrazné, škoda. Kvalitním hereckým obsazením snímek doslova překypoval a já si tak mohl své oblíbence vychutnat pěkně pohromadě a bylo se na co dívat. Jak ženské, tak i mužské oko si určitě přišlo na své. Ano, uznávám, příběh měl svá hluchá místa a nesrovnalosti, avšak to má každý druhý film. Alespoň mohu ocenit schopnost regenerace J. Abrahama, který po brutální bitce má jen náplast na čele plus lehce „unavené“ oko a zanedlouho už je opět 100% výstavní fešák. Jde o to, zda je to ještě snesitelné a jestli ty ostatní prvky tvořící kompletní dílo převáží ony nedostatky. Na což mohu s klidem říci, že ano. Písně byly v moderním hávu, většina nevýrazná, plovoucí v průměrných až lehce nadrůměrných vodách. První části bych přidělil jasné čtyři hvězdy, druhé silnější tři. Po sloučení se musím přilonit výše, ke čtyřem slabším hvězdám. Pouhé tři by byly příliš kruté. Pěkný zážitek a film jsem si i přes několik slabších momentů užil. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama