Reklama

Reklama

Recenze (5)

thommas 

všechny recenze uživatele

Jedinou sérií LGBTQ filmů, jejíž kvality v rámci stanoveného žánru diagonálně rostou, jsou bezpochyby filmy Alana Q. Brocky. "Genre is genre". Drama Camp dovádí do extrémů vše, co se zdálo být od druhého dílu jasné: totiž že lze parodovat žánr, který zároveň vytváříte. V pořadí čtvrté pokračování Eating Out tak funguje jako parodie klasických heterosexuálních klišé prcičkovských komedií a zároveň jako hyperbola sebe sama zakončená hromadným orgasmem on stage. Pokud chcete zabít večer a vypnout mozek, Eating Out: Drama Camp je perfektní volba. Pokud chcete nad filmem přemýšlet, analyzovat ho a máte pocit, že tohle je pod vaši úroveň, mohu dodat jen jedno: "Never judge a book by its haircut". ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tak to už je přehnané, nejhorší díl, kluci-herci-heteráci (?) tam ze sebe už dějalí jen trapky a šašky. Jedním slovem - vývar z použitých ponožek 2332 ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozích tří dílů tady o heterosexuála už opravdu nezavadíte. Leda byste byli Caseyho tetička, která se evidentně vyzná. (oh, finally some action :) ). Tohle je ten typ srandy, kterou si pustíte třeba v nemocnici, kdy je vám pod psa, bílé stěny jsou depresivní a dny se líně vlečou. Nic se neřeší, všichni spí (skoro) se všema, když vás políbí holka (bože chraň), tak ji decentně pozvracíte a pokud se zrovna rozejdete se svým chlapcem, tak buďte bez obav - o futra nejbližších dveří už stojí opřená adekvátní (a nadržená) náhrada :). Transsexuální spolubydlící se přede dvěma gayi schovává za paravan (asi aby ji taky nepoblili), dojde na nějaké to jedovaté bejlí, nelogické scény á la Tiffany a vedoucí kempu názorně předvede, že zakázané ovoce skvěle chutná :). Po druhém shlédnutí zvyšuju ze tří na čtyři, možná čtyři a půl :). ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

"This is Andy, I found him on my face." "I think you mean Facebook." "Who said anything about the internet?" říká v úvodu tetička Helenka v podání rozkošné Mink Stole (*1947), která ma za sebou víc filmů než všichni ostatní herci týhle hříčky dohromady (viz její účast ve filmech Johna Waterse nebo slavný voice-over v Lynchově Lost Highway /1997/). Nicméně pokud vám zmíněný mini rozhovor přijde vtipný, čtvrtému dílu téhle naprosto svébytné série propadnete záhy. Pokud jste neviděli díly předchozí, tohle pokračování zcela bez problémů pochopíte stejně. Jde o skrz naskrz optimistickou* taškařici, nikde nikdo nebojuje se svou sexualitou, není zde ani jeden coming-out, a opravdu jsem se smál. Když jsem o třetím dílu (s trochou nadsázky) psal, že je to v rámci žánru naprostá špička, čtvrtý díl, u něhož se Q. Allan Brocka vrací k režii (režíroval jen díl první /2004/), je toho důkazem. Drama Camp je z celé série nejfilmovější, ať už jde o scénář, režii nebo hudbu, souhlasím s komentářem thommase. Zajímavým a záslužným tahem bylo i zařazení transgender role a obsazení nadějné a talentované (transgender!) herečky Harmony Santana, kterou pro film loni objevili autoři chváleného dramatu Gun Hill Road (2011, r. R.E.Green). Zbytek castingu vychází víceméně z předchozích dílů, kdy se režisérovi podařilo (?) sestavit herce, kteří hrají jen a pouze v sérii Eating Out (Chris Salvatore, Daniel Skelton, Aaron Milo). Čili překonat je nebylo pro Mink Stole zase tak těžké... Každopádně těším se na pětku! *Jeden z fanoušků režiséra na jeho Facebook profilu kritizoval: "Not impressed with this movie. It tells us that gay relationships are weak and worthless." Takže pozor s tím optimismem, zvláště po tom, co nám o vztazích říkají Prci, prci, prcičky... ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama