Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V přepychovém penthousu je zavražděna chorvatská prostitutka Galina. Vrchní komisaři Lannert a Bootz začínají rozplétat složité vztahy dívky, která si přijela do Německa vydělávat jako fotomodelka... Lannert a Bootz odpovídají na pokyn ústředny týkající se tísňového volání jakési ženy. Když přijedou na místo, najdou tam na zakrvácené posteli mrtvolu nahé mladé ženy. Vzápětí se ozve střelba a Bootz je raněn. Zatímco mu kolega poskytuje potřebnou pomoc a volá záchranku, tělo mrtvé dívky se kamsi ztratí.
Ukáže se, že byt patří jistému Wolfovi Zehenderovi, který se prezentuje jako fotograf, víceméně ale neskrývá, že do luxusního Penthousu chodily prostitutky s významnými klienty. Jednou z nich byla i zavražděná devatenáctiletá Chorvatka Galina. Jinak si ale dívky vodily klienty k sobě domů. Galina bydlela s Mareen, která si vydělávala podobně. Ta přizná, že Galina přijela do Německa na Zehenderův inzerát, aby se stala fotomodelkou. Skončila ale jako prostitutka a musela odevzdávat Zehenderovi velkou část výdělků. Brzy nato policie zadrží mladíka, který se představí jako Galinin bratr Minko. Přijel osobně zjistit, co se děje s jeho sestrou. V bytě mrtvé byl nalezen zápisník s podivnými čísly. Minko vysvětlí, že čísla jako kódy naučil kdysi Galinu používat jejich otec, protože se těžko učila číst. Mezi kódovanými jmény v jejím zápisníku je i vlivný politik Bertram Högele, který kandiduje – s podporou své velice ambiciózní ženy Tonii – do sněmu. Manželka mu potvrdí alibi, které se ale brzy ukáže jako falešné. Ostatně i dcera Laura, která se mimochodem s Galinou spřátelila, to potvrdí.
Vyjde najevo, že se Högele zná i se Zehenderem, který mu předá kazetu se záběry jeho „dovádění" s Galinou. Zehender si totiž chce otevřít nový noční podnik a Högele mu odmítá pomoci svou protekcí u stavebního úřadu. Policisté zjistí, že se Galina se Zehenderem ostře pohádala, kvůli klientovi, se kterým nechtěla jít. Později se ukáže, že to byl muž ze stavebního úřadu, kterého si chtěl Zehender takto koupit.
Policisté opakovaně vyslýchají Högeleho i jeho ženu, kteří jim od začátku lhali. Högele musí nakonec přiznat, že měl poměr s prostitutkou, když se během domovní prohlídky najde v Galinině bytě video s jejich souloží. Tvrdí ale, že je natáčel sám – což se ukáže jako další lež. Podle některých záběrů – zejména deště za oknem – vyšetřovatelé určí, že nahrávka byla pořízena v den Galininy smrti.
Laura, kterou velice trápí, že její otec je podezřelý z vraždy, vyhledá Mareen, která Galinu pomlouvá: prý jí šlo jen a jen o peníze, údajně pro nemocného bratra, kterého ale podle ní nemá.
Když Lannert a Bootz najdou v penthousu skrytou kameru, dojde jim, že nahrávku pořídil Zehender, aby mohl Högeleho vydírat. Přišel si pro ni právě v době, kdy policie objevila mrtvou a po Bootzovi střílel právě on. Zapřísahá se ale, že s vraždou mladé Chorvatky nemá nic společného, pouze odvezl a ukryl tělo. To se nakonec najde a pitva ukáže, že dívka byla zavražděna mnoha ranami kuchyňským nožem. Zehender tvrdí, že když k mladé ženě přijel na její zavolání, byla už mrtvá. A Lannert mu to kupodivu věří.
Policisté zjistí, že Galina měla od Penthousu vlastní klíč a v poslední době tam chodila s Högelem na vlastní pěst. Na jejím pohřbu, na který přijedou i rodiče z Chorvatska, se Mareen rozpláče Lannertovi na rameni. A ten s údivem zjistí, že pak cítí stejnou voňavku, jako byla ta, kterou používala mrtvá, které jí – stejně jako dříve Mareen – daroval Högele. Teď, když je Galina mrtvá, si Mareen dělá naděje, že se k ní Högele opět vrátí. Měli spolu dlouholetý poměr, než jí ho Galina přebrala. Proto musela zemřít. Högele ovšem o Mareen nejeví žádný zájem. Ta si proto chce promluvit s jeho manželkou, doma je ale jen Laura. Ta se dovtípila, že právě Mareen zabila Galinu a vše narafičila tak, aby podezření padlo na Zehendera. Když to naznačí, Mareen se ji pokusí uškrtit, ale policisté jsou jí už v patách a přijedou právě včas, aby Lauru zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (25)

Reklama

Reklama