Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Reshma (Vidya Balan), dívka z chudých poměrů, se chce stát filmovou hvězdou. Uteče proto z domova a snaží se prosadit u filmu. Po počátečních neúspěších se jí to povede. Reshma, nyní už pod uměleckým jménem Silk, hraje v desítkách filmů, na ulicích visí její plakáty, je snem mnoha mužů. Producenti a režiséři se ale nezajímají o její herecké umění, Silk obsazují hlavně pro její sexuální vyzařování a dráždivé pohyby, které umí předvést při tanci. Silk se stává sexuálním idolem, ale i její milenci se k ní na veřejnosti odmítají znát, protože pro pokryteckou společnost je Silk zkažená a necudná. Předlohou hlavní postavy filmu se stala skutečná indická hvězda 80. let, Silk Smitha. (rikitiki)

(více)

Recenze (9)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak bych ráda věděla, kterou megastar jihoindického filmu ztělesnil Naseeruddin Shah. Třeba Kamala Hassana? Nebo to byla nějaká kolektivní postava? :-) Ovšem naprosto nejlepší scéna filmu je hned na začátku. Když Naseeruddin Shah rozstřelí papírovou bankovku. Kvůli tomu jsem i chvíli přemýšlela o čtvrté hvězdě. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jsem sice nováček na poli indických filmů, ale tak nějak mě biografický příběh Silk velmi zaujal. Nejen kvůli tomu, že její život je zároveň zpovědí ctižádostivé dívky, ale také proto, že je velmi zajímavou výpovědí o filmovém prostředí let 70tých. Navíc oceňuji, že film navzdory jasnému nalajnování přece jen používá trochu jiné postupy vyprávění a tempo, než byste od těchto filmů čekali (a to tady některé velmi dráždí). Hlavní postava je prostě Silk, kdežto režisér Abraham je relativně pouhým přívěškem ve filmu, jenže přívěšek, který drží osu vyprávění, je rozhodně užitečný a potřeba. Co na tom, že nemá více prostoru. Vidya Balan je prostě skvělá, film stojí hlavně na ní, ve své roli velmi přesvědčivá., rozhodně se přitom musela dost namáhat, aby zvládla proměnu od nejžádanějšího "zboží" po trosku. Čtvrtá hvězda je velmi ukouslá, ale čiší z toho tak nějak realita a pravdy vztáhnutelné i na jiná filmová prostředí. V některých momentech jsem se skvěle bavil, i zasmál, zamyslel. Kupodivu hudebních čísel je tak málo a všechny jsem přežil bez úhony:) ()

Reklama

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Po všem rozruchu, který film vyvolal, jsem od něj čekala mnohem, mnohem víc. Od prvního momentu v něm panuje určitý smutek, protože prostě víte, že to nemůže dopadnout dobře. Ale všechen ten smutek je takový povrchní, jelikož příliš mnoho pozornosti se zaměřuje na všechnu možnou ošklivost, a příliš málo prostoru je dáno postavě Silk. Vidíme, co se s ní děje, ale ve skutečnosti moc nechápeme, proč jedná jak jedná, jak se cítí a proč. Mezi divákem a hlavní postavou tak nvzniká žádné pouto, což takto pojatý snímek dost poškozuje. Rozhodně je to "dirty", první polovina víc než druhá, ale jelikož druhá polovina ukazuje ošklivost lidské duše, je vpodstatě mnohem více vulgární než první "obnažená". Vidyabyla skvělá. Emraan neměl moc co dělat, a připadal mi takový nějaký dřevěný. Jeho podoba s Anilem Kapoorem (vizuální i v chování) mu v mých očích opravdu nepomohla. Film vlastně vypráví on - a jeho přednes bez jakékoliv intonace hlasu je takový nijaký. Celkově mě film zklamal, jelikož jsem měla poměrně velká očekávání, takže bych ho označila slovem "přeceňovaný". ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Hodne podarený film o odvrátenej strane slávy a o tom, že aj najkontroverznejšia hviezda je vo svojom vnútri len žena, ktorá túži po láske. Keď sa k nej konečne priblíži, tiaž toho čo bolo a dôsledkov ju prevalcuje v plnej sile. Vidya je božská herečka, a myslím, že jej hviezda určite vystúpa do nebeských výšin. S Emraanom má Vidya úžasnú chémiu, škoda, že nemali vo filme viac spoločného priestoru, možno inokedy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2x Podobně jako Om Shanti Om je výletem do 70. let v indickém filmovém průmyslu, The Dirty Picture se věnuje 80. letům. Příběh se inspiroval životem jihoindického vampa jménem Silk Smithae. Pro zájemce o dobové detaily je určitě The Dirty Picture hodně zajímavým materiálem, začátečníci budou mít zřejmě ponejvíc problém s faktem, že filmová hvězda ve věku seniora bez zaváhání hrávala role pubescentů. Na druhou stranu jestli je někdo, koho se vyplatí v současném Bollywoodu sledovat jako charakterní hereckou hvězdu na vzestupu, pak je to Vidya Balan, která se ujala hlavní role. Nese na svém výkonu téměř celý film a její proměna je hodně silná. Byl to živočišný sex-appeal, který z ní udělal hvězdu, na závěr kariéry leč stačilo málo, aby natočila nejlacinější porno... Bohužel filmu chybí určitá empatie a tu a tam nejsou masky příliš přesvědčivé, takže je pořád jasné, že pod nánosem líčidel svou padlou Silk hraje stále půvabná Vidya. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama