Reklama

Reklama

Velikánský medvěd

  • Česko Velký medvěd (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Jonatán (11 let) si obvykle užívá prázdniny u svého dědy, který žije na okraji velikého lesa, kam jen oko dohlédne. Jenže tento rok se k němu přidá i jeho mladší sestra Sofie. Chce mít od ní hodně rychle klid, ale nakonec se mu to povede způsobem, který by ho ani ve snu nenapadl… Vůbec netušil, že mu jeho otravná sestřička může taky někdy chybět. A ona si zatím našla nového kamaráda!
Dánský animovaný film inspirovaný starou dánskou pověstí o medvědici veliké jako půl hory, která za dobu spánku zarostla stromy a okolní přírodou tolik, že ze vzdálenějšího pohledu není vůbec vidět. (ERTik)

(více)

Recenze (6)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% za hezkou grafiku. Bohužel, příběh dost infantilní. Umíte si představit medvěda, kterému na zádech rostou stromy? Celkový dojem mi také kazil příšerný polský dabing, za to však režisér nemůže. Já se nedivím, že v Polsku jsou, dá se říct všechny filmy dabováný jedním hlasem, lektorem. Protože jejich dabingové studium musí být katastrofální. Copak to jde, aby malou holčičku dabovala strará polská kráva a kluka, starý chlap? ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Medvědi nevědi, že tůristi nemaj zbraně. Až jednou procitnou, počíhají si někde na ně“. Ač překvapen zdejším pozitivním hodnocením, zastávám názor, že tento dobrodružný animák dnešní drobotinu kojenou pixárovkami neuspokojí. Je prostě jiný než současný hlavní proud. Příběh – tuctový standart. Animace – levná počítačová hra. Humor – nikde nikdo. Postavy, atmosféra a další komponenty – nic o čem by se mělo psát do kronik. Celek – tři mínus s přimhouřenýma očima. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru, a to pohádky, je Velký medvěd velice příjemný film, který vzhledem k tomu, že ho nedělalo žádné mega studio, působí velice slušně. Víc než slušně. Práce se světlem je skvělá, atmosféra je taky dobrá a ty drobné technické nedostatky bych omluvil. Jediné, co bych neomluvil u animovaného filmu, jsou chyby v animaci. To nikdo neví, jak chodí medvěd (resp. že by mu neměly "klouzat" nohy po povrchu)? Jak jsem ale řekl, příjemná pohádka. [Anifilm 2012] ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná animace (možná ucházející na rok 95, ale rozhodně ne na rok 2011). Hranatá, nezajímavá a v pohybu velmi nehezky působící. Příběhem také neoslní. Většinou je to dost hloupé a jindy to sklouzne do nečekané brutality. Na to, že to je tak krátké, se to neskutečně vleklo. 25 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Některým recenzentům dost uniklo, že příběh je pohádkový a evidentně prioritně určený malým dětem kolem 7-10 let věku. Je to utěšená ekologická pohádka s některými veganskými přesahy, jimž uniká skutečnost, že každý den našich životů musíme pít a jíst jiné živé bytosti ať už živočišné, nebo rostlinné. Úcta k druhým bytostem je samozřejmým požadavkem pro každého slušného člověka. Malé děti se tady mají dost a z čeho učit tomuto přístupu k životu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama