Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná pokoukaná, akční scény byli výborně natočené a působily i velmi reálně, celý film i díky možná nesmyslně vloženém příběhu působí jako promofilm U.S.Army, o tom že v Seals slouží tvrdí chlápci sem nepochyboval již před filmem, po jeho shlédnutí, kde si tyto jednotky akorát tak přihřáli polívčičku, mám pořád stejný názor. Velmi zajmavý byl pohled kamery z akčních scén, na který jsem byl spíše zvyklý z hraní pc her typu far cry a podobně. Nicméně tento film nepřináší nic převratného, ale také nic nezkazil, možná by mu více slušela více forma dokumentu bez příběhu...Three Stars ***. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na "Činy Odvahy" jsem se hodně těšil. Přeci jenom jsem velký fanoušek válečných filmů a Act of Valor vypadal pořádně vymazleně. Kde jen tak uvidíte drsné hochy Navy Seals a ostrou munici v akci? Vlastně on je to na druhou stranu první vážný problém filmu. Herecké výkony jsou opravdu chabé. Věřím, že v reálu jsou to špičkoví vojáci, ale to neznamená, že umí hrát. Bohužel je to místy opravdu znát a působí to jak pěst na oko. Co se týče příběhu tak ten taky neoplývá nějakou extra zápletkou. Jedná se o klasický únos holky od CIA a následný teroristický útok na USA. Abych řekl pravdu stále kritizuji, ale přesto dávám velmi slušné hodnocení. Co se mi tedy tak moc líbilo? Zaručeně atmosféra a špičková vizualizace. Ponoření do válečného konfliktu je opravdu skvělé a záběry jsou více než dechberoucí. Je jasné, že fanoušci armády budou chrochtat blahem, protože co se týče výbavy a scenérie, to prostě nemá chybu. Kamera má u mě taky za jedna. Film působí místy jako filmový Call of Duty a to umocňuje hlavně kamera z prvního pohledu. Ovšem záběry akce jsou jedny z nejlepších, co jsem kdy ve filmu spatřil. Hudba je celkově skvělá a zpracování filmu jako celek je prostě super. I přes chyby, kterým tento snímek disponuje tak přesto je to parádní film. (90 procent) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem filmu Act of Valor dal čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že já vlastně po dvou dnech už nevím, jaký smysl mělo mít v takovém filmu příběh. Akční scény byly dobré, natočené jinak, než na co je člověk zvyklý a ocení to především hráči počítačových her, protože často kamera byla z pohledu vojáka a nutno dodat, že film se kupodivu příliš neklepal. Úmyslně určitě ne. A to jsem musel ocenit. Nicméně přes originální a zajímavou akci a fakt, že takové akce se v americké armádě skutečně udály, vlastně film nic jiného nabídnout nemůže. Dobře natočená práce pořád není dobrá práce a toto je zdárný příklad. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak. No a mám to za sebou. Na tento film jsem se těšil s velkým nadšením a moje očekávaní bylo velké. Tedy, především byli způsobené tím, že jsem se doslechl, že AOV je co se týče akcí, podobný Modern Warfare. A jelikož jsem fanoušek všech tří dílů, těšil jsem se. Jsem však mírné zklamán. Je to částečně z příběhu, který mi jaksi nesedl no a dál mi vadila nepřehlednost, taky amatérská kamera, nejvíc mne však zamrzelo, že jsem si nedokázal najít k žádné postavě cestu. Né, že by žádná neměla charizma, ale spíš se dá říct, že mi o postavy tolik nešlo, nýbrž o akci. Ta je parádní, drsná, surová, podtržená autentickou atmosférou a zejména ten pohled, jako když člověk hraje CoD-MW, prostě good! Jsou tu tři dlouhé akční scény, nejvíc se mi líbila ta první, ta poslední taky není zlá a to se ani nedá říct o té akci v noci, mne spíš vadila častá nepřehlednost. No jak jsem psal, trošku bych dopiloval story a občas se mi to zdálo trošku natahované. Jinak, tempo filmu nechybí a napětí taky ne, takže že bych se nudil, to si nedovolím říct. Když to teda shrnu, nedá se říci, že se všechna moje očekávaní naplnila, zase však nejsem vyloženě zklamán, tři velké detaily bych doladil, jinak se jedná o fajn střílečku. No, prosím už jenom čekat, až nějaký maniak udělá film na Modern Warfare, to budu nadšený, tenhle film k tomu nemá daleko. 8/10; "Nejsilnější je člověk, který dokáže skrýt svoje pocity a dokáže zapomenout na svojí minulost." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý válečný snímek, který přinesl do svého žánru i nějaké nové a zatím moc neozkoušené prvky (pohled z první osoby). Moc jsem filmu nevěřil, ale překvapil mě v kladném slova smyslu. Příběh nenabídne moc promyšlenou zápletku, nýbrž již mnohokrát okoukaný stereotyp, ale to jsem trochu očekával a vůbec za to film neviním. Ale akce se povedla na jedničku, tam nemám opravdu co vytknout. Líbilo se mi, že se boje odehrávaly v docela rozmanitém prostředí, ať už to byla džungle, poušť, nebo dokonce nějaká ta přestřelka na vodě. Takovou ukázku techniky, kterou disponuje americká armáda, jsem tedy rozhodně nečekal, i proto to filmu bezesporu přihodilo pár bodíků navíc. Nejlepší byly asi ty obrněné čluny s minigunem, který se v jedné části filmu tak "rozvášnil", že z toho chudák auto skončilo na maděru. Nejlepším momentem bylo asi ujíždění hlavních postav ze základny, kdy jim nepřátelé nedali spát a vydali se v autech za nimi, což vyústilo následnou přestřelkou a končilo to dramatickým příjezdem člunu. Z toho se mi tajil dech. Kdyby se vychytalo těch pár much, mohla by z toho opravdu pecka se vším všudy. I tak paráda. Za mě dávám 83 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Na snímku spolupracoval také Tom Clancy, světoznámý vojenský spisovatel. (Lucasion)
  • Film je věnován všem bojovníkům speciálních jednotek, kteří se obětovali za svou zemi od 11. září. (Lucasion)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama