Reklama

Reklama

Buď chlap!

(studentský film)
Česko, 2011, 38 min

Režie:

Ondřej Šálek

Kamera:

Ivan Floreš

Obsahy(1)

Dokumentární film Buď chlap je filmem o mužích, co balí ženy. A balit holky je umění. Ne každý však ví jak na to. Dnešní společnost ale nabízí řešení i pro ty, kteří nejsou v téhle oblasti příliš šikovní – pick-up. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Nejhodnotnější proslov z tohoto dokumentu: „Co se stalo s námi kluky? Někde hluboko v sobě, aniž si toho jsme vědomi, hledáme odpovědi na otázky, rozhlížíme se v našem okolí, médiích, reklamě, vrstevnících, a co tam najdeme? Jak na holky? Jak být sám sebou? Jak udělat něco pro ostatní, pro tento svět? Ani náhodou! Je to totiž tak zřejmé, neustále ti podsouvají, abys byl jen ten týpek z televize, aby ses stal třeba slavným rapperem, nebo někým takovým. A všechny tvé problémy rázem zmizí... A pak jsou tu ti pick-upeři, kteří ti říkají to samé, akorát ti vyprávějí trochu jiný příběh, ale jsou to všechno jenom historky. Přitom jediná věc, která skutečně funguje je PRACOVAT NA SOBĚ.“ __________________ Koukatelný dokument o české PUA scéně v roce 2011. _______  Film slouží jako velmi zajímavá časová kapsle do jednodušších časů, kdy neexistoval Tinder, kdy chytré telefony teprve začínaly a jediná masivně používaná sociální síť byl snad jen Facebook (a YT). ________ Rok 2011 v dokumentu vypadá slušně retro, čemuž moc nenapomáhá ta retro herní stylizace, která tím pádem jen umocňuje „retro efekt“ filmu. __________  Studium a pobyt v Brně donutí člověka k různým zoufalostem... třeba k natočení dokumentu o české PUA komunitě (vtip) 😉. Jinými slovy, jde z toho cítit určitá nevyzrálost, ale tak to v životě chodí. Když si člověk přečte životní osudy největších PUA person (např. Neil Strauss), tak stejně zjistí, že tudy cesta ke štěstí úplně nevede (tedy jedině pokud si na tom nezaložíte milionový byznys, to je pak o něčem jiném). ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Hodně kvákání (občas i zbytečnýho) a o to míň ukázek v praxi, který by byly rozhodně zaživnější. Někteří z "PickUperů" měli hodně silné řeči a bůh ví, jak to ve skutečnosti je. Taky to mohli bejt jen (samozřejmě, že ne všichni :D) "Lojzové s ptátek volem a jedním zařezem" Po filmové stránce taky docela slabota -horší průměr-,, ale protože tohle téma je neokoukané a v česku dost zaostalé, tak dávám průměr 50%-3*! AKTUALIZACE: Za kecy toho v tom fialovým triku a HLAVNĚ za toho namachrovanýho "pickupera" na lavičce, kterej má víc beďarů než patnáctiletej (vim, že o vzhled v pickupu moc nejde, ale i tak, nějak by člověk musel vypadat když chce zbalit kočku), ale má ego a sebevědomí jak Casanova ubíram *. Tohle téma chce o dost lepší zpracovaní. Bohužel! PS: Používat otevírak "My jsme si Vás navzájem schvalili" je podle mě to nejhorší a člověk musí bejt dost velkej frajer a krasavec, aby si to mohl dovolit! :) Moc holek tohle neosloví ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Časť scén sa odohrávala na lavičke v parku. Napriek tomu som si po celý čas pripadal ako v Auparku. Obhliadka tovaru, príprava na výber toho najlepšieho, no vždy len dočasného. Pretože stále je niečo inovované, lepšie, novšie! Jednoducho iné. A treba to všetko užiť. Zažiť. Precítiť. Vychutnať. Vďaka tovaroznalectvu je možné svoj život povýšiť na umenie v dosahovaní vysnených mét. Výstižný komentár: Bugrtt ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Po knize Neila Strausse The Game a Tylera Durdena Blueprint lze tento dokument vnímat pouze jako hru mladistvých českých pickuperů na machry. Nicméně myšlenka na jakousi možnou spojitost mezi tradičními iniciačními obřady zasvěcení chlapců do dospělosti a poznáním sebe a svých možností prostřednictvím pickupu je rozhodně zajímavá. Akorát je nutné k tomu dodat (a někteří pickupeři to sami přiznávají), že se na této cestě sebepoznání mnozí zastaví nadlouho nebo navždy na úrovni pouhých kopulujících strojů. ___ http://vimeo.com/53740395 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama