Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle historická naháněčka skrz mrazivou, ale nádhernou přírodu vzdáleně připomene příbuzného Centuriona. Jen tu banda hrdlořezů nehoní boje schopné vojáky, ale dvě nebohé dívky, které mají jen pramalou šanci proti tlupě ozbrojenců a násilníků. Tu navíc vede pěkná svině v podání Ingrid Berdal (Fritt Vilt), která si svojí roli fakt užívá. Možná trošku zamrzí krátká stopáž (bez závěrečných titulků pouhých 74 minut) a lehké zpomalení v prostředku filmu, ale tempo opět nakopne prohození rolí kočky s myší a následná rubačka. Nuda tedy nehrozí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený historicko-dobrodružný thriller z nórskej produkcie. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v stredovekom Nórsku o dievčati, ktoré so svojou rodinou prechádza krajinou, aby našli lepšie miesto pre život, lenže sú prepadnutí skupinou banditov na čele s drsnou bojovníčkou, ktorí celú rodinu vyvraždia a ju vezmú do zajatia. Tu si uvedomuje, že musí uniknúť za každú cenu, čo sa jej s pomocou mladšieho dievčaťa, ktorú si bojovníčka prisvojila aj podarí, ale zabijaci urobia všetko preto, aby ich dostali. So spracovaním som nadmieru spokojný, mrzí ma jedine tá príliš krátka dĺžka, kvôli ktorej sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje, ale inak si nemám na čo sťažovať, po veľmi rýchlom úvode si hlavná hrdinka pobudne chvíľu v zajatí a už nasleduje prakticky len jedna dlhá naháňačka, veľmi dobre zvládnuté sú aj tie oddychovejšie sekvencie, hlavne časť s lovcom, rozhodne poteší aj posledná fáza, takže sa je stále na čo pozerať. Čo sa týka akcie, tvorí ju samozrejme hlavne samotné prenasledovanie, ktoré je napínavé, k tomu nejaké tie likvidácie, no práve tieto scény so zabíjaním na moje prekvapenie nepôsobia až tak surovo, krv im nechýba a celkovo sú dobre zvládnuté, ale prišli mi možno až moc americké, skôr som očakával ten drsnejší realistický severský štýl, vidno to hlavne na tej poslednej, ale aj toto mi sadlo. Herecké obsadenie je veľmi dobré, v celom filme sa nájde snáď len desať postáv, hlavná hrdinka je výborná, jej nová priateľka tiež, takže sa im nedá nefandiť, záporáci pôsobia správne drsne, obzvlášť bojovníčka, bavila ma aj postava lovca, tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, skvelá vizuálna stránka, k tomu perfektný výber prostredí, až na to americké prevedenie drsnejších scén, čo je ale tiež vlastne len detail som úplne spokojný. A pochvalu si zaslúži aj hudba. Som veľmi spokojný, pár úprav, hlavne to celé o niečo predĺžiť a vylepšiť likvidácie a asi by tomu neuniklo plné hodnotenie, medzi podobnými filmami sa jedná určite o jeden z najlepších kúskov. 80% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tu vôbec nemám čo riešiť, lebo tento typ filmov milujem z celej duše. Nekompromisný survival, v ktorom musí hlavná hrdinka zlikvidovať pár hajzlíkov na čele s jednou škaredou modrookou blondýnou, aby ostala nažive, a tak sa naháňajú v nádhernej prírodnej panoráme. Už dlho som si nejaký historický film neužil tak ako tento. Keď severania využijú hory, lesy a skaly ako hlavný oporný bod filmu, nepáru sa so zabíjaním detí a ďalších kladných postáv, a celé to obalia do melancholického, smutného, pomaly až "pohrebného" hudobného doprovodu, tak nie je možné, že by to nezafungovalo. Úžasný film, ku ktorému sa budem ešte mnohokrát vracať. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Temný severský film z období morové epidemie, kde si nikdo nemohl být svým životem jist. Jedná se o hon party zbojníků na dívku, které předtím tito lidé zabili rodiče a mladšího bratra. Vše se odehrává v ponuré severské přírodě, takže film svou atmosféru bezesporu má. Na čtyři hvězdy to, myslím, nebylo, ale i tak se jedná o dost kvalitní jednorázový film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Excelentní KUS! Kdo by jen řekl, že v roce 2013 zažiju Historickéj Orgasmus! Escape je svižná, napínavá, Norská Pecka se super Zápornou Herečkou Ingrid Bolsø Berdal, pro ty co nevědí, tak Ledová Smrt 1,2! Musím pochválit Překrásnou Norskou přírodu, Působivý soundtrack nahánějící mi husí kůži vždy,když se něco začlo dít! V závěru jsem se dočkal Skvěle provedeného Revenge 19 leté bezmocné Dívky, která chytře Likviduje poslední přeživší ! Tenhle flick mi udělal strašnou Radost, jelikož mně i párkrát dojal a slzám jsem se nebránil ! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce skleslo,ale stále dobrý! 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)
  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)

Reklama

Reklama