Reklama

Reklama

Automata

Trailer 1

Země, rok 2044. Sluneční erupce vyhubily téměř celé lidstvo a povrch zamořily radiací. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu, nebo dát přednost robotickým bytostem. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Yo, autómata. Calcador“ aneb s tímhle jdi do prdele, Toníčku. Vím teď sice, kam jej strčit roboděvce, ale jinak jsem si celou dobu znuděně pohrával se zplihlou mršinou a doufal, že se odněkud vynoří Vilda Kovář a trochu to plagiátorské trápení oživí. Marně. Na něj už Antonínovi nezbyla Eura a já velmi doufám, že nemá v šuplíku ještě nějaký „originální“ scénář k další autonomní autodecepci s názvem „Yo, leyenda“ o psychologii polidšťování virem zmutovaných Hispánců. Au, au automat! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

FUTURE GATE 15.3.2015 - CITÁT - Kdo umí počítat, ten umí i tančit........... No já moc netančil a to jsem se přepočítal. Scénář má velké nedostatky a má vnitřní logika se bouřila. Ačkoliv je film o "inteligenci", ten scénář jí postrádal.CITÁT - Jsou jako supi....... Příkladem je scéna s kontajnerem a hořícím robotem, tady nám nějak tvůrci zapomněli vysvětlit, jak se hlavní hrdina dostal ven. Další věcí je podivné setkání s Cleou - tady mi to taky haprovalo. A nejhorší je situace kolem radioaktivity, všichni se jí bojí a ukrývají se před ní, ale skoro celý příběh se v ní odehrává. Poslední rána byl konec filmu, to mi hlava nebrala. Klady: Povedený hudební doprovod a příjemné herecké obsazení (myslím roboty)....jo a Banderase taky. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Docela nechápu tak nízké hodnocení.Ale co hlava, to názor. Vykrádání Asimova- ale jděte, to je takový robotický základ, který ke sci -fi prostě použijete, jinak se nehnete, zákony robotiky jsou zde mírně změněny, jeden chybí, tolik pro šťouraly.Co se týče filmu, Antonio s oholenou hlavou byl pro mne moc příjemným pŕekvapením, jeho roli jsem mu zkrátka věřila, dominovaly jí krásné hnědé oči, v nichž se zračilo vše. Melanie už skoro plasticko- roboticky vypadá, ale to bych přešla. Atmosféra skutečně v první polovině pŕipomínala Blade Runner. Celkové pojetí filmu, vizualizace, mně se to líbilo. Tvůrci předložili svoji fantazii a já s ním souhlasila, neboť nemusí být daleko roky, kdy potkáte robotickou Cleo s vědoucíma očima. Možná si nyní položíte otázku,co to je lidství, co nás odděluje od umělé inteligence? A hudba, ta byla nádherná... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Za malé peníze se Ibáňezovi podařilo natočit skvělou Sci-fi s filozofickým přesahem. Zápletka není tolik originální a tématika kolem umělé inteligence, jejích vývoje na jiné bytosti, již tady byla několikrát. Všechny postavy jsou zasazeny do ponurého, špinavého prostředí a s podivem atmosférou připomínajícího Blade Runnera. Někdo může namítat, že je film dlouhý a prostřední pasáže se táhnou, nicméně mě dokázaly strhnout momenty plné úvah nad lidskostí umělé inteligence, existencionálních otázek a celkovou proměnou hrdiny, kterého skvěle zahrál Banderas. Akce tolik není, jak jsem původně očekával, ale když už k ní dojde, má svůj efekt. Vizuál nemá chybu, vše v realistické rovině a nevadily mi ani občasné mezery ve scénách s roboty. Rozhodně povinnost pro milovníky Sci-fi žánru......7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela jsem byl na tohle zvědavý, ale nakonec se ukázalo, že k tomu nebyl moc velký důvod. Tohle je špatný recyklát snímku "Já, robot", kterému chybí akce a vlastně i něco nového, co by film přinesl. Pořád se zde řeší téma, které nejlépe rozpracoval Asimov, a Španělé v tomhle směru neřekli naprosto nic nového. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se natáčel v Bulharsku, především ve filmových studiích New Boyana Film Studios v Sofii. (Yardak)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama