Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Napínavé a reálné, tylpicky severská kriminálka. Celý film vše šlape: tempo, napětí, zajímavý námět. Asi bych byl se snímkem více spokojen, kdyby to autoři na konci snímku totálně nepodělali nereálným (doufejme, že nereálným) koncem. Frajer kriminalista nevydrří čekat na posily a vydá se zatýkat sám a k tomu si bere civilní osoby? Švédi neblbněte a držte se své klasiky a vynechte tyto americké blbiny. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku hypnotická anti-detektivka, která nemá napětí, charisma, ani atmosféru. Navíc scénář je tak prudce retardovaný, že proti němu ledva průměrná kniha "pana a paní Keplerových" vyhlíží jako veledílo. Vrcholem všeho je postava Joony Liny. Snad nikdy jsem neviděl detektiva, který by si velkopansky nechal jít svědkyni, která mu na začátku vyšetřování sdělí, že zná vraha. A snad nikdy jsem neviděl detektiva, který případ vyřeší tím, že sedí na místě. Pardon, viděl, jmenoval se Zeman. Hallström to navíc natočil dílem nesnesitelně staticky (celá rodinná linie je k smrti stereotypní) a místy zase nesmyslně rozmáchle, jako by poslední, co z detektivky viděl, pocházelo z před-fincherovského Hollywoodu 90. let. Výsledek je tak bezpohlavní a stupidní, až to uráží. ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Čus bus! Asi bych měl taky začít nejdřív o knížce. Jenže já četl naposledy tak možná Děti z Bullerbynu, zůstaneme-li u těch předloh. Takže jako vždy - hodnotím pouze film, neposkvrněn literaturou. :-) Jedná se o podařenou severskou kriminálku, která samozřejmě kýžené atmosféry a vtažení do děje dosáhne snáze na velkém plátně tmavého kina, než na malém monitoru, kde se leskne slunce v okně a vedle na stole je padesát rozptylovadel. Až na závěrečnou akci, která byla fakt přes čáru, skvělá podívaná. Měl jsem se, nekecám, filmově. ;-) Woo. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, ale neviděl bych to tak tragicky, jak to tady někteří prezentujou. Mně to přišlo vcelku zajímavý, celkově severský filmy mají svoje kouzlo, a dost dlouho si to drželo slušnou úroveň. Jo, je pravda, že tam pak přišly na řadu nějaký nesmysly, který jsem dokonce nahlas okomentoval, ale pořád to má šanci držet se průměru bez studu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Bojoval jsem s tím filmem jako lev celou jeho sedmnáctiapůlhodinovou stopáž, protože paradoxně Hallström tentokrát netočí jak totální dřevo a dokonce jsem v tom filmu semtam zahlídl něco jako tvůrčí vizi. Nicméně jak vůbec mohla vyjít na svět takhle nedramatická žánrovka, přepínající tak necitlivě mezi postavami, s tak stupidnim scénářem, která neviděla dramaturga ani z dálky, to mi povězte. Když dobíhaly závěrečné titulky, došlo mi, že dvě třetiny scén jsou v tomto filmu úplně zbytečné a zvadlý švédský ksichty, neustálý šero ani ubodaná holčička to bohužel spasit nedokážou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Vo filme zaznelo aj to, že švédčina hlavného predstaviteľa – Joonu Linnua (Tobias Zilliacus) – je veľmi dobrá. V reálnom živote je tento herec naozaj iného než švédskeho pôvodu, keďže je Fínom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama