Reklama

Reklama

Hodná a zlá čarodějka

(TV film)
  • Kanada The Good Witch's Family

Dobrá čarodějka Catherine Bell vede po svatbě s policistou Chrisem Potterem spokojený život. Když se však jednoho dne u jejich dveří objeví sestřenice Sarah Power, začne se idylka pomalu vytrácet...  Middletonský policista Jake a jeho novomanželka Cassie se spolu s dospívajícími dětmi přestěhovali do nového domu. Jejich život vypadá téměř idylicky, jediné, co narušuje pohodovou atmosféru, jsou Jakeovy pracovní problémy. Starosta, kterému právě končí volební období, je přesvědčen, že plánovaná stavba mostu bude pro Middleton znamenat rozvoj a nové pracovní příležitosti. Jeho žena Martha a její příznivkyně, obávající se růstu dopravy a narušení rodinné atmosféry městečka, pořádají demonstrace. Na jedné ze schůzí přichází Martha s nápadem, aby byl novým starostou někdo, kdo je proti výstavbě mostu, a tak členové výboru navrhnou Cassie. Krátce poté ji navštíví sestřenice Abigail, o jejíž existenci neměla ani tušení. Cassii je jasné, že Abigail není jen obyčejná žena, i ona ovládá magii, pod něžnou a okouzlující slupkou se však ukrývá manipulativní a zákeřná osoba. Po jejím příjezdu začne v Cassiině rodině docházet k řadě rozepří, láskyplná idylka je ta tam. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Hodná a zlá čarodějka jsem musel povinně shlédnout doma v rámci jednoho z romantických večerů a pro klid v rodině, stejně jako předchozí díly, ovšem nijak jsem nelitoval. Připsal jsem si tak na své filmové konto další kanadský počin, aniž bych těch 85 minut považoval za ztracený čas. Jelikož jsem od třetího dílu o čarodějnici - nečarodějnici Cassandře nic nečekal, byl jsem s jednoduchým dějem spokojen a film tak dokonale splnil svůj účel, kterým bylo odpočinout si od všedních starostí. Vše začalo seznámením se se sirotkem Abigail, sestřenicí zmíněné Cassandry, kterou kvůli neplacení nájemného vyhodili z bytu a tak když zjistila, že má jiné příbuzné, odstěhovala se do malého městečka za rodinou. Tu tvořila Casasandra jakožto majitelka čarodějnického obchůdku Zvon, Kniha a Svíce, který si otevřela na hlavní ulici města a v němž prodávala netradiční zboží a také dávala lidem rady, jak vyzrát na vlastní problémy. Dále zde byl její manžel a policejní šéf Jake Russell v podání Chrise Pottera, jeho dvě děti z prvního manželství dospívající dcera Lori a starší syn Brandon. Z nich se mi nejvíce líbila hlavní hrdinka Cassandra, kterou si zahrála svůdná Catherine Bell a myslím že kdyby se ve filmech o čarodějce neobjevila právě ona, celé to dílo by mělo podprůměrnou úroveň. V tomto třetím díle každý z nich řešil nějaký svůj problém, třeba Jake musel rozhánět demonstranty, kteří protestovali proti stavbě nového mostu, jenž měl spojit město s dálnicí. Tento projekt podporoval starosta Tom Tinsdale, zatímco jeho žena Martha v podání Catherine Disher, byla předsedkyní výboru proti stavbě mostu. Členkou byla také Cassandra, kterou výbor vybral jako kandidátku na novou starostku a tak sympatická čarodějka měla tolik starostí s kandidaturou, že neměla čas na rodinu, kterou navíc rozšířila zmíněná Abigail. Ta ve filmu zastupovala zlou čarodějku, která navenek lidem pomáhala, ale ve skutečnosti její parfémy přinesly spíše více škody než užitku, čímž celé rodině Russellových přinesla spoustu problémů. Dcera Lori měla ve svých skoro šestnácti letech spadeno na jednoho kluka, který shodou okolností s jejím bratrem Brandonem dával dohromady hudební skladbu, jenž mu měla zajistit přijetí na vysokou školu. A právě jejich vztah, který dala dohromady Abigail, přinesl problémy Brandonovi, takže jsem byl zvědavý, jak to všechno dopadne a jak se to celé vyřeší. Bylo mi jasné, že vše nakonec dobře dopadne a také že se určitě Cassandra stane starostkou, ale takto čitelný děj mi vůbec nevadil. Dokonce mne bavilo, jaké problémy Abigail přinesla, nicméně jsem nečekal, jakým způsobem si to s ní Cassandra nakonec vyřídila. Jen jediná otázka mne trápila, když se na naší TV obrazovce objevily závěrečné titulky - uměla Cassandra a Abigail čarovat nebo ne ? Snad odpověď dostanu v dalších filmech, v kterých se ona tajemná osůbka objevila. Suma sumárum, Hodná a zlá čarodějka si u mne vykouzlila tři zlé hvězdičky ***. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bylo fajn, znovu se setkat krásnou čarodějkou a její rodinou. I když to tentokrát bohužel není tak dobré jako předchozí filmy. Catherine Bell je sice stále stejně okouzlující a nechybí tu několik půvabných momentů, ale nějak se z toho vytratila ta lehkost a kouzlo předchozích filmů. Všechno je takové trochu křečovité a nedotažené, od scénáře, přes režii až po herecké výkony. A chybí mi tu Peter MacNeill. Co dodat. Ne každá návštěva se vydaří na sto procent, ale to ještě neznamená, že staré přátele zavrhneme, že? Takže i když to tentokrát nebylo tak úplně ono, jsem rád, že jsem to viděl a těším se na další díl. ()

Reklama

Ashar 

všechny recenze uživatele

Tento film je o lásce k rodině a jako u každé pohádky dobro vítězí nad zlem. Hodně pohádek bývá přecukrováno a přeslazeno, vždyť mají vychovávat nejenom děti, ale i dospělé. Některé lidi se bohužel nedaří vychovávat, vítězí u nich zlo nad dobrem a proto takový druh žánru nechtějí ani uznat za dobré a tak je i špatně hodnotí, protože tam nenajdou potřebný adrenalin pro své zvrhlé duše. Ve filmu je ukázáno, že i všechno špatné je i k něčemu dobré. Dávám plný počet. Jak jinak. ()

PabloFuentes odpad!

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, abych se k tomuhle nevyjádřil. Město nereálných dobráčků, včetně dobráčkovské záporné sestřenice Abigail s příšerným dětstvím, které ji nutí být zlá a nejvíc dobráčkovskou hlavní hrdinkou, která je největší vlezdoprdelistka, jakou jsem kdy za poslední léta viděl, tvoří tuhle příšerně přeslazenou zrůdovinu. Nemohli to jen lehce pocukrovat. Oni tam museli naházet hektolitry sladidel. Gratuluji, podařilo se. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jsem připraven, Zlato !!" - "Na co ??" - "Na nový výhonek na našem rodinném stromě !!" - "Jakeu, to je báječné, protože já jsem těhotná.." Já připraven nebyl, rozhodně ne na podobně kýčovitý a podivně nekompaktní americký televizní cukršpalek, ze kterého bolí zuby ještě dobré dvě hodiny.. Tahle trojka potěší i příznivce předchozích dvou filmů zhruba tolik jako trojka z chování !! Nebýt krásné Cristinne Bell, kterou mám však přece jen raději v Jagu, asi bych tenhle kousek prostě nedal.. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama