Reklama

Reklama

Den se děje

(festivalový název)
  • Švýcarsko Day Is Done
Trailer
Švýcarsko, 2011, 111 min

VOD (1)

Obsahy(1)

FilmŽIVOT prolíná v poeticko-ironické rovině městské výjevy se zvukovou stopou složenou ze vzkazů na záznamníku, které jsou svébytnou pamětí událostí posledních let. V autobiografické fikci, vyjadřující neustálý svár hrdinova vnitřního světa se světem vnějším, se v okně vlaku odráží měděný západ slunce, dravci krouží, milenci se objímají a ze záznamníku zní hlas dnes už mrtvého otce. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Thomasi, viděl jsem tvůj film. díky za něj. rozumím tomu, že je pro tebe nejspíš čímsi velmi osobním. když umělec usiluje o něčem tak intimním vypovědět, chápu, že musí vynalézt úplně novou formu, nová slova, kterými by popsal, co vidí a cítí on a nikdo další. co nikdo další možná nikdy nebude schopný vidět a cítit, ne stejně. ale tobě zjevně neschází víra ve filmový obraz. to je dobře. i já si tak nějak naivně myslím, že se jeho prostřednictvím dá vyjádřit hodně. třeba i souvislosti z meziřádků, i city, pro něž ve slovníku scházejí slova. čtu emoce vypsané ve sledu obrazů zvláštním citem pro střih, povědomým výběrem záběrů a podivuhodnou hudební kompozicí. jinýma očima sleduji stejné obrazy jako ty a uvažuji, zda vůbec vidíme oba totéž. z nějakého neuchopitelného důvodu, i když se to vzpírá rozumu, jsem si jist, že vidíme. měj se dobře. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film sleduje proměny Curychu během dvaceti let zachycené z jeho studia, chůzi lidí, let letadel, stavby objektů, ve zvukové stopě jsou vzkazy z jeho telefonního záznamníku.(recenze Artechock na IMDb) /Bohužel nikde nejsou žádné titulky/ ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama