Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet (Greta Gerwig) snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose (Megalyn Echikunwoke) a Heather (Carrie MacLemore) se ujímá nové studentky, sympatické Lily (Analeigh Tipton), která neujde pozornosti místního playboye Charlieho (Adam Brody), ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera (Hugo Becker). Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (38)

Jevablo 

všechny recenze uživatele

No řekněme si to tady mezi námi otevřeně, je to hovadina. Je to zjevně opravdu hodně nezávislé, a to zejména na ději, potřebě mít začátek a konec, na aspoň trochu uvěřitelných postavách, no zkrátka mazec. Zase musím říct, že některé dialogy jsou vtipné, mají nadsázku, ale celý film je vlastně sled gagů, z nichž některé jsou tak krátké, že tam ani být nemusely. Proto je taky snímek tak dlouhý (nezdá se Vám 99 minut dost? Tak si to pusťte). Úvodník výše ani nečtěte, o sebevraždách je to asi 10 minut, pak už se semele opravdu VŠECHNO, co Vás napadne. Závěr scénáře už musel vznikat v naprostém rauši, jinak si to nedovedu vysvětlit. Takže chvílemi dobrá absurdní komedie, chvílemi se divíte, proč tohle někdo natočil a hlavně proč není scénárista ve cvokhausu. Možná už tam ale je... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Damsels In Distress" je podľa mňa konečne americkou komédiou, ktorá pôsobí maximálne neamericky a robí si dokopy všetko čo len chce. A výsledne tu máme jedno nepredpokladateľné, vtipné a veľmi svieže dielo, ktoré podľa mňa po rokoch môže byť filmovou klasikou. Pretože je to skvele napísané, má to dobré dialógy a okrem toho výborné hlášky, ktoré predáva najmä hlavná hrdinka Violet v podaní Grety Gerwig. Opäť ako aj pri iných filmoch poňala svoju rolu tak maximálne seriózne, že vďaka tomu z toho vychádza vynikajúci humor. Ale to nie je to jediné, čo na filme funguje. Jeho atmosféra je skvelá, jeho vizuálne spracovanie je vtipné a výborné a rovnako je na tom aj skvelá hudba. Postavy sú svieže a ako som povedal, myslím si, že v budúcnosti to môže byť filmovou klasikou. Nemyslím si, že je to film pre veľké množstvo divákov, ale verím tomu, že ľudia, ktorým sa film páčil boli skutočne nadšení. Pretože je to jednoznačne film, o ktorom môžem povedať, že nič také som asi ešte nevidel. Alebo minimálne nie je veľa filmov, ku ktorým by sa to dalo prirovnať. A to z ohorobí skvelý zážitok. Určite sa v budúcnosti k filmu vrátim. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

quip 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný film o tom, jak nesmyslně jedineční, zajímavý nebo inteligentní si my, vysokoškolští studenti, připadáme. Jako myšlenka dobré, ale 99 minut je na tak jednoduchou zprávu strašně douhých. Pokud nechcete skončit jako většina lidí tady v komentářích, nečekejte komedii, spíš...dadaismus bez hravosti, absurditu bez kouzla. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem někde četl , že ve filmu je všechno možné, pak je to asi tento. Konečně vejška v Americe, kde bych chtěl studovat, bo takovou skupinu magorů bych ani s baterkou po světě nevyhledal. Opisováním jednotlivých charakterů bych plýtval slovy, která bych asi stejně nenašel správně, takže závěrem: dá se dát buď odpad! anebo se výborně bavit. Po půlhodině kroucení hlavou a výkřicích "To mi hlava nebere!"jsem se začal smát a to mě zachránilo. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen za 28 dní. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Snug Harbor Cultural Center v New Yorku a v Bronxville. (Terva)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle květin. (..Lucas..)

Reklama

Reklama